Якщо до зарплати далеко, а їсти хочеться: рецепт простої, але ситної страви
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 43986
Рецепт виручить, якщо у кишені порожньо
Важко уявити нашу кухню без картоплі. Ми додаємо її в перші страви, смажимо, робимо картопляне пюре, готуємо всілякі запіканки.
Сьогодні ми з "Господинькою" смачно приготуємо картоплю у духовці. Рецепт – простіше не буває: просто потрібно нарізати картоплю, залити молоком та відправити до духовки. Ви здивуєтеся результату: бюджетна і проста у приготуванні страва вийде неймовірно рум’яною та ніжною на смак. Спробуйте — і ви не пошкодуєте.
Як запекти картоплю в духовці
Інгредієнти:
- картопля середнього розміру – 10 шт.;
- сіль – половина чайної ложки;
- часник – 2 – 3 зубчики;
- перець чорний мелений – на свій смак;
- вершкове масло - 30-40 г;
- молоко – 350 мл.
Спосіб приготування:
- Картоплю чистимо, нарізаємо тонкими скибочками завтовшки до 5 мм і відправляємо у велику миску. Солимо і ретельно перемішуємо.
- Форму змащуємо рослинною олією і вертикально викладаємо картоплю. Присипаємо її подрібненим часником і чорним меленим перцем.
- Зверху на картоплю викладаємо нарізане невеликими кубиками вершкове масло і заливаємо молоком таким чином, щоб воно практично повністю покрило картоплю.
- Відправляємо картопля в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Картопля має стати м’якою, а молоко – випаруватися.
Поки картопля запікається, пропонуємо приготувати ніжні котлетки та смачний салат. Вечеря вийде чудовим.