Якщо до зарплати далеко, а їсти хочеться: рецепт простої, але ситної страви

Читать на русском
Автор
43998
Приголомшливий гарнір зі звичайної картоплі
Приголомшливий гарнір зі звичайної картоплі. Фото ogorodniki

Рецепт виручить, якщо у кишені порожньо

Важко уявити нашу кухню без картоплі. Ми додаємо її в перші страви, смажимо, робимо картопляне пюре, готуємо всілякі запіканки.

Сьогодні ми з "Господинькою" смачно приготуємо картоплю у духовці. Рецепт – простіше не буває: просто потрібно нарізати картоплю, залити молоком та відправити до духовки. Ви здивуєтеся результату: бюджетна і проста у приготуванні страва вийде неймовірно рум’яною та ніжною на смак. Спробуйте — і ви не пошкодуєте.

Як запекти картоплю в духовці

Інгредієнти:

  • картопля середнього розміру – 10 шт.;
  • сіль – половина чайної ложки;
  • часник – 2 – 3 зубчики;
  • перець чорний мелений – на свій смак;
  • вершкове масло - 30-40 г;
  • молоко – 350 мл.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, нарізаємо тонкими скибочками завтовшки до 5 мм і відправляємо у велику миску. Солимо і ретельно перемішуємо.
  2. Форму змащуємо рослинною олією і вертикально викладаємо картоплю. Присипаємо її подрібненим часником і чорним меленим перцем.
  3. Зверху на картоплю викладаємо нарізане невеликими кубиками вершкове масло і заливаємо молоком таким чином, щоб воно практично повністю покрило картоплю.
  4. Відправляємо картопля в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Картопля має стати м’якою, а молоко – випаруватися.

Поки картопля запікається, пропонуємо приготувати ніжні котлетки та смачний салат. Вечеря вийде чудовим.