Більше не тушкуватимете капусту: з неї вийде ніжна та ароматна запіканка

Читать на русском
Автор
682
Простий і швидкий рецепт вам сподобається
Простий і швидкий рецепт вам сподобається. Фото vazhnoznat.com

Відмінний варіант ситної страви для зайнятих господарок

Відкрийте холодильник і ви там точно знайдете капусту. Часто ми її просто тушкуємо за різними рецептами або ж просто робимо начинку для пиріжків. А давайте сьогодні приготуємо з капусти запіканку!

Спробуйте приготувати її за рецептом "Важно знать" — і від такої страви ніхто не зможе відмовитись. Така неймовірно ніжна, як хмара, страва танутиме в роті. Корисна та апетитна запіканка буде чудовим сніданком і гарним перекушуванням, яке можна взяти на роботу, прогулянку або в дорогу. Виручить вона і в тому випадку, якщо немає бажання щось готувати.

Як приготувати запіканку з капусти

Інгредієнти:

  • 400 г капусти
  • 80 г твердого сиру;
  • 3 курячі яйця;
  • 50 г пшеничного борошна;
  • 0, 5 ч. л. крохмалю;
  • 80 г сметани;
  • 80 г майонезу;
  • 0,5 ч. л. розпушувача;
  • кріп та зелена цибуля;
  • 0,5 ч. л. солі.

Спосіб приготування:

  1. Капусту миємо, шаткуємо тонкою соломкою і перетираємо руками з сіллю.
  2. Для приготування заливки в окремій мисці змішуємо курячі яйця зі сметаною, майонезом та борошном. Перемішуємо вінчиком до однорідної маси та додаємо крохмаль.
  3. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. На дно викладаємо капусту, посипаємо зеленню, поливаємо приготовленою заливкою і посипаємо тертим натертим на великій тертці твердим сиром.
  4. Форму відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку 25-30 хвилин до золотистої скоринки.

А ще з капусти виходить фантастичний салат. Якщо не вірите — перевірте!