Більше не тушкуватимете капусту: з неї вийде ніжна та ароматна запіканка
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 682
Відмінний варіант ситної страви для зайнятих господарок
Відкрийте холодильник і ви там точно знайдете капусту. Часто ми її просто тушкуємо за різними рецептами або ж просто робимо начинку для пиріжків. А давайте сьогодні приготуємо з капусти запіканку!
Спробуйте приготувати її за рецептом "Важно знать" — і від такої страви ніхто не зможе відмовитись. Така неймовірно ніжна, як хмара, страва танутиме в роті. Корисна та апетитна запіканка буде чудовим сніданком і гарним перекушуванням, яке можна взяти на роботу, прогулянку або в дорогу. Виручить вона і в тому випадку, якщо немає бажання щось готувати.
Як приготувати запіканку з капусти
Інгредієнти:
- 400 г капусти
- 80 г твердого сиру;
- 3 курячі яйця;
- 50 г пшеничного борошна;
- 0, 5 ч. л. крохмалю;
- 80 г сметани;
- 80 г майонезу;
- 0,5 ч. л. розпушувача;
- кріп та зелена цибуля;
- 0,5 ч. л. солі.
Спосіб приготування:
- Капусту миємо, шаткуємо тонкою соломкою і перетираємо руками з сіллю.
- Для приготування заливки в окремій мисці змішуємо курячі яйця зі сметаною, майонезом та борошном. Перемішуємо вінчиком до однорідної маси та додаємо крохмаль.
- Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. На дно викладаємо капусту, посипаємо зеленню, поливаємо приготовленою заливкою і посипаємо тертим натертим на великій тертці твердим сиром.
- Форму відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку 25-30 хвилин до золотистої скоринки.
А ще з капусти виходить фантастичний салат. Якщо не вірите — перевірте!