Що більше шкодить смартфону — мороз чи спека

Читать на русском
Автор
4038
При "мінусі" телефон може працювати зі збоями Новина оновлена 11 лютого 2024, 19:29
При "мінусі" телефон може працювати зі збоями. Фото Freepik

Температурний режим дуже важливий для мобільного телефону

Різні фактори можуть негативно впливати на акумулятор мобільного телефону. Наприклад, використання смартфона при екстремальних температурах. При цьому надмірна спека або холод можуть спричинити "гальмування" роботи пристрою.

Проста порада допоможе вашому телефону функціонувати більш ефективно та збільшить термін служби батареї. Слідкуйте за тим, щоб смартфон знаходився за оптимальної температури. Високі та низькі температури однаково несприятливо позначаються на стані гаджета, пише techadvisor.

Спека та мороз – вороги батареї

Тепло є особливим ворогом батареї. Уникайте перегріву або переохолодження смартфона, особливо під час заряджання, щоб не завдати шкоди акумулятору. Зарядка пристрою на пляжі під прямим сонячним промінням — не найкраща ідея.

Якщо вам потрібно зарядити телефон у спекотний літній день, постарайтеся тримати його в тіні. Те саме стосується і холоду: якщо ваш телефон був на вулиці в мороз, дайте йому час нагрітися до кімнатної температури перед підключенням до зарядного пристрою.

Екстремальні температури несумісні із роботою акумуляторів. Батареї, подібно до людей, найкраще почуваються при температурі близько 20-25 градусів.

Раніше ми писали, які два популярні додатки швидко розряджають смартфон. Ці програми встановлені практично в кожного користувача.