"Вмираючу" батарею може врятувати повторне калібрування: як його зробити

Читать на русском
Автор
10277
Для смартфона корисніші часті зарядки, аби не перевищувати 80%
Для смартфона корисніші часті зарядки, аби не перевищувати 80%. Фото fiverr.com

Простий спосіб може допомогти виграти час

Якщо смартфон погано заряджається і лайфхаки з пришвидшення зарядки не допомагають, є ще один спосіб спробувати врятувати батарею перед тим, як її міняти. Цей спосіб не рекомендується використовувати на пристроях із новою чи справною батареєю, тоді як зовсім стару та погано тримаючу він може підтримати ще на деякий час.

Про нього розповів гендир і засновник Cadex Electronics Ісідор Бухман для портала Gearpatrol. Він зазначив, що процес калібрування може нашкодити батареї за звичайних умов і є повною зарядкою. "Цей процес виконує "повний цикл" — заряджає акумулятор вашого пристрою від 100% до нуля одним махом — щоб визначити, чи справді все так погано", — йдеться в коментарі.

У смартфонів Apple є окремий процес повторного калібрування на iPhone. Також, якщо батарея вже зовсім не тримає заряд і калібровка не допомогла, варто її замінити. Проте, якщо телефону вже багато років іноді кращим рішенням буде купівля нового, адже більшість старих телефонів не підтримують найновіші оновлення програмного забезпечення, патчі безпеки та виправлення помилок.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, які ваші щоденні звички можуть нашкодити смартфону, а які навпаки — будуть корисними. Серед останніх — рівень заряду акумулятора між 20% та 80%.