Десерт, для якого треба купити лише пару бананів: бюджетна насолода за півгодини

Читать на русском
Автор
524
Проста, доступна і дуже смачна страва Новина оновлена 13 лютого 2024, 16:23
Проста, доступна і дуже смачна страва. Фото focus.ua

Чотири інгредієнти, трохи часу – і на столі фантастика

У ласунів точно є в блокноті неймовірна кількість рецептів найрізноманітніших десертів. Але таких ви точно ще не їли!

Разом зі Shuba ми сьогодні приготуємо карамелізовані банани – незвичайну страву, яка сподобається своїм збалансованим смаком та стане однією з найулюбленіших. Насолода карамелі та м’який смак банана створюють приголомшливе поєднання, яке не залишить нікого байдужим.

Як приготувати карамелізовані банани

Інгредієнти на 4 порції:

  • банани – 300 г;
  • вода – 100 мл;
  • цукор – 90 г;
  • олія вершкове 73% — 30 г.

Спосіб приготування:

  1. Банани моїм та чистим. Кожен розрізаємо на чотири рівні частини і потім смужки.
  2. У сковороду з антипригарним покриттям насипаємо цукор, додаємо 40 мл води. Ставимо сковороду на слабкий вогонь і готуємо, постійно помішуючи масу дерев’яною лопаткою. Коли цукор почне кипіти, припиняємо помішувати і даємо йому карамелізуватися на слабкому вогні кілька хвилин до появи бурштинового кольору.
  3. До цукру додаємо вершкове масло і чекаємо, коли воно розтопиться. Викладаємо підготовлені банани, виливаємо воду, що залишилася. Все обережно перемішуємо протягом декількох хвилин, щоб покрити карамеллю фрукти.
  4. Готові карамелізовані банани знімаємо з вогню, розкладаємо та подаємо прямо в сковороді.

Карамелізовані банани можна їсти з кулькою морозива, додавати до вівсянки або прикрашати улюблені десерти. Вам точно сподобається.