Десерт, для якого треба купити лише пару бананів: бюджетна насолода за півгодини
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 524
Чотири інгредієнти, трохи часу – і на столі фантастика
У ласунів точно є в блокноті неймовірна кількість рецептів найрізноманітніших десертів. Але таких ви точно ще не їли!
Разом зі Shuba ми сьогодні приготуємо карамелізовані банани – незвичайну страву, яка сподобається своїм збалансованим смаком та стане однією з найулюбленіших. Насолода карамелі та м’який смак банана створюють приголомшливе поєднання, яке не залишить нікого байдужим.
Як приготувати карамелізовані банани
Інгредієнти на 4 порції:
- банани – 300 г;
- вода – 100 мл;
- цукор – 90 г;
- олія вершкове 73% — 30 г.
Спосіб приготування:
- Банани моїм та чистим. Кожен розрізаємо на чотири рівні частини і потім смужки.
- У сковороду з антипригарним покриттям насипаємо цукор, додаємо 40 мл води. Ставимо сковороду на слабкий вогонь і готуємо, постійно помішуючи масу дерев’яною лопаткою. Коли цукор почне кипіти, припиняємо помішувати і даємо йому карамелізуватися на слабкому вогні кілька хвилин до появи бурштинового кольору.
- До цукру додаємо вершкове масло і чекаємо, коли воно розтопиться. Викладаємо підготовлені банани, виливаємо воду, що залишилася. Все обережно перемішуємо протягом декількох хвилин, щоб покрити карамеллю фрукти.
- Готові карамелізовані банани знімаємо з вогню, розкладаємо та подаємо прямо в сковороді.
Карамелізовані банани можна їсти з кулькою морозива, додавати до вівсянки або прикрашати улюблені десерти. Вам точно сподобається.