Більше не купуватимете в магазині: ванільно-шоколадне морозиво

Читать на русском
Автор
2064
Приголомшливі ласощі, від яких складного відірватися
Приголомшливі ласощі, від яких складного відірватися. Фото say7.info

Натуральне та надзвичайно смачне морозиво

Влітку чудовим десертом може стати фруктово-ягідне морозиво. А взимку — близькі із задоволенням скуштують шоколадно-ванільний десерт, власноруч приготований удома.

Після такої смакоти, ви навряд чи захочете повертатися до магазинного морозива. При цьому готується воно не так складно, як спершу може здатися, інформує Say7.

Як приготувати шоколадно-ванільне морозиво

Інгредієнти:

  • 200 мл вершків 33-35%;
  • 250 г маскарпоне (або альмете);
  • 3 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 200 г шоколаду;
  • 3 ч. л. какао;
  • 2 ч. л. ванільного цукру

Спосіб приготування:

  1. Шоколад розтопити на водяній бані, налити у формочки.
  2. Розподілити шоколад по стінках (трохи шоколаду залишити для дна).
  3. Поставити у морозилку на 30 хвилин.
  4. Вершки збити, доки вони не почнуть густіти.
  5. Змішати вершки та маскарпоне.
  6. Відокремити білки від жовтків (попередньо яйця вимити з милом чи з содою).
  7. Жовтки розтерти з цукром, додати їх до вершків з маскарпоне, перемішати.
  8. Білки збити в піну, додати в вершкову масу, акуратно перемішати.
  9. Масу поділити на дві частини.
  10. В одну додати какао, а в іншу ванільний цукор, перемішати.
  11. У формочки з шоколадом викласти шоколадну та ванільну масу, заповнюючи їх до середини, поставити в морозилку на 30-40 хвилин.
  12. Викласти масу (на шоколадну викласти ванільну і навпаки), заповнюючи формочки до верху, залишивши зверху 3-4 мм, поставити в морозилку на 30-40 хвилин.
  13. На масу вилити шоколад, розрівняти. Поставити в морозилку на 5-6 годин.
  14. Готове морозиво вийняти з форм.

А якщо ви любите смачні десерти, рекомендуємо приготувати смакоту з бананом у склянці. Готується вона дуже просто, а з’їдається швидко.