Для таких оладок у вас завжди буде у холодильнику шматочок печінки: ідеально до сніданку.

Читать на русском
Автор
1073
Смакота з простих продуктів
Смакота з простих продуктів. Фото jisty.com.ua

Полюблять навіть ті, кому не подобається печінка

Як правило, вранці ми готуємо пишні оладки або ситний омлет. Такий сніданок готується швидко, а виходить дуже ситно та смачно.

Сьогодні разом зі Smachnonews пропонуємо урізноманітнити своє "ранкове" меню та приготувати картопляно-печінкові оладки. Щоб приготувати такий бюджетний та смачний сніданок, вам не знадобляться складні інгредієнти та багато часу – з приготуванням впорається будь-хто. Близькі закохаються в такі оладки з першого шматочка.

Як приготувати картопляно-печінкові оладки

Інгредієнти на 4 порції:

  • 500 г печінки;
  • 2 яйця;
  • 3 картоплини;
  • 40 г борошна;
  • сіль, перець до свого смаку;
  • 40 мл олії.

Спосіб приготування:

  1. Печінку миємо та нарізаємо довільними шматочками.
  2. Картоплю і цибулю чистимо, миємо і також нарізаємо шматочками. Разом із печінкою пропускаємо через м’ясорубку.
  3. В отриману суміш додаємо яйця, сіль, перець. Усі перемішуємо до однорідного стану.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Ложкою викладаємо печінково-картопляну масу, формуючи оладки. Обсмажуємо їх з двох сторін на середньому вогні до золотистої скоринки та викладаємо на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію.

Подаємо готові оладки разом із домашньою сметаною. Смачного!