Від цього омлету за секунду не залишиться жодного шматочка: так снідають у сонячній Італії

Читать на русском
Автор
17536
Омлет вийде ситним та корисним
Омлет вийде ситним та корисним. Фото Сегодня

Фантастичний сніданок за лічені хвилини

Якщо набридли звичні омлети на сніданок, можна "вирушити" до Італії. Італійці на сніданок люблять готувати фріттату.

Не лякайтеся незвичайного слова. Насправді ж італійці називають пишний омлет. Готується він швидко і з найрізноманітнішими начинками, а в результаті виходить смачний та ситний сніданок на всю родину. Така корисна страва за рецептом OBOZ.UA ідеально підходить для сніданку та порадує ваших близьких. Готуйте та насолоджуйтесь.

Як приготувати фриттату — італійський омлет

Інгредієнти:

  • яйця — 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1/2 шт.;
  • болгарський перець — 50 г;
  • помідор — 50 г;
  • часник — 1 зубчик;
  • петрушка — 2 ст. л.;
  • сир твердий — 50 г;
  • сіль, зелень, спеції — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуємо овочі. Часник, цибулю ріпчасту, болгарський перець і помідор нарізаємо смужками або невеликими квадратиками.
  2. У жароміцній сковороді розігріваємо олію та обсмажуємо до готовності підготовлені овочі.
  3. В окремому посуді збиваємо яйця, солимо до смаку і додаємо подрібнену зелень.
  4. Натираємо твердий сир, відправляємо його в яєчну суміш і ретельно перемішуємо.
  5. Отриману яєчно-сирну суміш відправляємо до сковороди до овочів і за допомогою лопатки або виделки рівномірно розподіляємо по поверхні.
  6. Відправляємо омлет у розігріту до 200 С духовку на 10 хвилин.

Італійську фриттату подаємо разом з ароматною турецькою кавою та насолоджуємося. Смачного та гарного дня!