Якщо дідусь хотів сказати "люблю", він готував млинці: чудовий рецепт до Дня закоханих

Читать на русском
Автор
16112
Ідеально до сніданку чи перекушування
Ідеально до сніданку чи перекушування. Фото vazhnoznat.com

Хто б міг подумати, що чудові млинці готуються на воді

Не за горами День святого Валентина. Кожен кулінар шукає незвичайні рецепти, щоб побалувати близьких.

Саме з цієї причини ми зі Smachnonews ділимося перевіреним дідівським рецептом тонких млинців. Для їх приготування вам не знадобиться багато інгредієнтів – борошно, вода, дріжджі, сіль та цукор. Не забувайте, дріжджі люблять тепло, тишу та відсутність протягів, а млинці – дуже гарячу сковороду. Такі млинці – ідеальне рішення для сніданку.

Як приготувати млинці на воді

Інгредієнти:

  • 500 г борошна;
  • 20 г пресованих дріжджів;
  • 850 мл теплої води;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ч. л. солі;
  • 2 ст. л. цукру.

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці змішуємо борошно, дріжджі, цукор та сіль. В отриману суміш поступово вливаємо 500 мл теплої води та перемішуємо, щоб не було грудочок.
  2. Туди ж відправляємо рослинну олію, воду, що залишилася, і за допомогою міксера замішуємо тісто. Накриваємо його рушником і відправляємо відпочити в тепле місце на 50 — 60 хвилин.
  3. На маленькому вогні розігріваємо сковороду з рослинною олією, виливаємо частину тіста і рівномірно розподіляємо його. Накриваємо кришкою на 15 секунд, після чого перевертаємо млинець лопаткою і смажимо протягом 30 секунд без кришки. Знову перевертаємо і смажимо ще 30 секунд.

Відправте готовий млинець на тарілку, за бажанням трохи змащуємо вершковим маслом і подаємо зі згущеним молоком. Разом з ароматною кавою такий сніданок підніме настрій коханій людині.