Перевірте колодязь: три робочих лайфхака дізнатися про жорсткість, нітрати та солі у воді

Читать на русском
Автор
3876
Вода в колодязі має бути чистою
Вода в колодязі має бути чистою. Фото Freepik

Воду з мінеральною сіллю треба вживати з обережністю

Звичайно, найнадійнішим методом оцінки якості води у колодязі є її аналіз у спеціалізованій лабораторії. Проте ви також можете спробувати оцінити якість води і в домашніх умовах.

Для роботи з водою з колодязя можна скористатися кількома доступними методами та з використанням бюджетних засобів. З ними ви можете перевірити якість рідини на жорсткість, нітрати та мінеральні солі. Про це пише pixelinform.

Засіб для миття посуду

Для визначення ступеня жорсткості води в колодязі. Наповніть невелику ємність чистою водою з колодязя, потім додайте кілька крапель мийного засобу і добре перемішайте, поки не утвориться піна. Нестача піни або її слабке утворення вказує на високий рівень жорсткості води, який може бути обумовлений високим вмістом солей та лужних металів.

Заморожування

Якщо у вас є підозри на вміст нітратів у воді, ви можете провести простий експеримент, щоб підтвердити або спростувати свої припущення.

Наповніть контейнер водою та помістіть його в морозильну камеру. Після замерзання води перевірте наявність плівки на поверхні – це може свідчити про наявність нітратів у воді. У разі виявлення такої плівки, краще очистити воду перед вживанням.

Дзеркало

Метод визначення рівня мінеральних солей у воді. Нанесіть невелику кількість води на поверхню дзеркала і дайте їй висохнути. Якщо після висихання на дзеркалі залишаються каламутні сліди, це може вказувати на високий вміст мінеральних солей у воді. Її слід вживати з обережністю.

Раніше ми розповідали, як дезінфікувати ґрунт для розсади рослин. Також "Телеграф" писав, як знищити мошки у розсаді та кімнатних квітках.