Забудьте про "хімію": як легко позбутися мошок у розсаді та кімнатних квітках

Читать на русском
Автор
6908
Натуральний засіб від мошок у ґрунті розсади
Натуральний засіб від мошок у ґрунті розсади. Фото Freepik

Ці комахи з’являються у зараженому грунті

На жаль, позбутися мошок буває складно. Хімічні препарати не підходять для обробки розсади та кімнатних рослин, тому повністю позбутися комах може бути важко.

Є кілька безпечних та ефективних порад щодо боротьби з цими настирливими мошками. Про них розповідають експерти на сайті cpykami.

Рецепт натурального засобу від мошок

Спочатку видаліть верхній шар ґрунту, тому що саме там найбільше скупчення мошок. До речі, перш ніж використовувати будь-який ґрунт, обробіть його окропом. Ще краще — прогрійте в духовці при 100 градусах протягом 30 хвилин. Також можна прожарити в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 5 хвилин.

Далі посипте ґрунт чайною ложкою сухого часнику. Це натуральний та ефективний антисептик. Потім розведіть столову ложку аптечного перекису водню 3% у літрі води. Обприскайте ґрунт цим розчином з пульверизатора. Це також допомагає в дезінфекції та очищенні ґрунту. Після цього додайте зверху свіжу землю, попередньо прожарену в духовці або мікрохвильовій печі.

Цей процес із використанням перекису водню можна повторювати щотижня задля досягнення стабільних результатів. Також варто посипати землю в горщиках із кімнатними квітами чайною ложкою меленої кориці.

грунт розсада
Натуральний засіб від мошок

Раніше ми писали, як посіяти насіння помідорів на туалетному папері. Сходи виростуть здорові та міцні.