Спробувавши рибку, близькі ходитимуть за вами з тарілками: вони вимагатимуть добавки

Читать на русском
Автор
21190
Відмінний варіант для найзайнятіших
Відмінний варіант для найзайнятіших. Фото unian.ua

Такий рецепт заощадить вам час

Скумбрія – не лише смачна, а й корисна риба. А ще з неї можна приготувати велику кількість найрізноманітніших страв — від рибного супу до приголомшливої закуски.

Однак, якщо не хочеться довго стояти біля плити, можна відправити її в духовку з овочами. Легким рухом руки у вас вийде і надзвичайно смачна рибка та гарнір до неї. Фантастичним рецептом для найзайнятіших ділиться "УНІАН".

Як приготувати скумбрію в духовці з овочами

Інгредієнти:

  • скумбрія — 1 шт.;
  • картопля — 2-3 шт.;
  • помідор — 1 шт.;
  • перець солодкий — 1 шт.;
  • сметана 20% — 50 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю, помідори та перець чистимо, ретельно миємо і нарізаємо кружальцями.
  2. Скумбрію чистимо від нутрощів, відрізаємо голову. Миємо рибу, сушимо за допомогою паперових рушників і нарізаємо шматочками завтовшки 1-2 см.
  3. У два шари розстеляємо фольгу та викладаємо на неї скумбрію. Солимо її, перчимо. Між шматочками риби по черзі розміщуємо овочі. Приправляємо спеціями та змащуємо рибу сметаною.
  4. Фольгу з рибою відправляємо на деко і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин.

Поки скумбрія запікається, готуємо улюблений салат. Такій вечері зрадіє вся родина.