Загорнули — і в духовку: найшвидший рецепт яблучного штруделю

Читать на русском
Автор
12250
У цей штрудель ви закохаєтеся по самі вуха
У цей штрудель ви закохаєтеся по самі вуха. Фото 24 канал

Такий штрудель приготує навіть кулінар-початківець.

Неймовірно смачний штрудель — випічка, яка доречна і до святкового столу, і до сімейних посиденьок. Але якщо не хочеться довго стояти на кухні та замішувати тісто, скористайтеся цим рецептом і зробіть найсмачніший німецький десерт за 30 хвилин.

Рецепт від Shuba – чудова альтернатива німецькому десерту із листкового тесту. На смак такий штрудель точно вийде не гірше класичного пирога — він виходить із тонким тестом, соковитою начинкою та апетитною хрусткою скоринкою. Якщо у вас немає яблук, їх можна замінити на вишню, сливу або грушу.

Як приготувати яблучний штрудель із лаваша

Інгредієнти на 4 порції:

  • тонкий лаваш — 1 шт.;
  • яблуко – 2 шт.;
  • родзинки – 100 г;
  • сир кисломолочний – 200 г;
  • цукор – 60 г;
  • цукор ванільний – 10 г.

Спосіб приготування:

  1. Яблука миємо, чистимо від шкірки та серцевини. М’якуш нарізаємо кубиками.
  2. Подрібнені яблука викладаємо в сотейник, додаємо половину загального обсягу цукру, перемішуємо і тушкуємо протягом 5 хвилин до м’якості.
  3. Решту цукру збиваємо разом із сиром. В отриману масу додаємо промиті родзинки, трохи ванільного цукру і все ретельно перемішуємо.
  4. Розгортаємо лист лаваша, змащуємо його сирною масою, зверху викладаємо яблука і згортаємо лаваш рулетом.
  5. Деко застилаємо пергаментним папером, викладаємо рулет швом вниз і відправляємо в розігріту до 180°C духовку на 15 хвилин.

У цей час готуємо улюблений напій та насолоджуємось. Вам сподобається!