Загорнули — і в духовку: найшвидший рецепт яблучного штруделю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 12244
Такий штрудель приготує навіть кулінар-початківець.
Неймовірно смачний штрудель — випічка, яка доречна і до святкового столу, і до сімейних посиденьок. Але якщо не хочеться довго стояти на кухні та замішувати тісто, скористайтеся цим рецептом і зробіть найсмачніший німецький десерт за 30 хвилин.
Рецепт від Shuba – чудова альтернатива німецькому десерту із листкового тесту. На смак такий штрудель точно вийде не гірше класичного пирога — він виходить із тонким тестом, соковитою начинкою та апетитною хрусткою скоринкою. Якщо у вас немає яблук, їх можна замінити на вишню, сливу або грушу.
Як приготувати яблучний штрудель із лаваша
Інгредієнти на 4 порції:
- тонкий лаваш — 1 шт.;
- яблуко – 2 шт.;
- родзинки – 100 г;
- сир кисломолочний – 200 г;
- цукор – 60 г;
- цукор ванільний – 10 г.
Спосіб приготування:
- Яблука миємо, чистимо від шкірки та серцевини. М’якуш нарізаємо кубиками.
- Подрібнені яблука викладаємо в сотейник, додаємо половину загального обсягу цукру, перемішуємо і тушкуємо протягом 5 хвилин до м’якості.
- Решту цукру збиваємо разом із сиром. В отриману масу додаємо промиті родзинки, трохи ванільного цукру і все ретельно перемішуємо.
- Розгортаємо лист лаваша, змащуємо його сирною масою, зверху викладаємо яблука і згортаємо лаваш рулетом.
- Деко застилаємо пергаментним папером, викладаємо рулет швом вниз і відправляємо в розігріту до 180°C духовку на 15 хвилин.
У цей час готуємо улюблений напій та насолоджуємось. Вам сподобається!