Усі змішали – і в духовку: простий рецепт пирога, з яким забудуть навіть про торти

Читать на русском
Автор
133462
Пиріг вийде не лише смачним, а й корисним
Пиріг вийде не лише смачним, а й корисним. Фото tsn.ua

Вжух — і смакота на столі

Ми звикли готувати з сиру тільки ароматні та пишні сирники. А що, якщо побалувати близьких сирним пирогом?

Таку випічку за рецептом "ТСН" точно полюблять навіть ті, кому навіть не подобається сир. Річ у тім, що пиріг виходить ніжним, вологим, з легким сирним смаком. Ця корисна випічка – чудовий варіант до сніданку.

Як приготувати сирний пиріг

Інгредієнти:

  • борошно — 220 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • сир 9% — 200 г;
  • цукор — 200 г;
  • масло вершкове — 100 г;
  • розпушувач — 7 г;
  • ванільний цукор — 1 пакет;
  • родзинки — 100 г;
  • дрібка солі;
  • цукрова пудра.

Спосіб приготування:

  1. Миємо і заливаємо на 10 хвилин окропом родзинки. Через зазначений час зливаємо воду, родзинки просушуємо.
  2. В окрему миску викладаємо цукор та м’яке вершкове масло, збиваємо міксером протягом 5 хвилин.
  3. В отриману масу додаємо яйця, сир, ванільний цукор, сіль і знову збиваємо до однорідного стану.
  4. Туди ж відправляємо просіяне борошно з розпушувачем і родзинками, ретельно перемішуємо лопаткою.
  5. Дно та боки форми застилаємо пергаментом, викладаємо тісто і розрівнюємо його. Відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
  6. Сирний пиріг дістаємо з форми, даємо трохи охолонути та посипаємо цукровою пудрою.

Готову випічку подаємо разом із домашньою сметаною та ароматною кавою. Приємного вам апетиту!