Жодного Дня закоханих без цієї страви: салат, який точно буде на вашому святі

Читать на русском
Автор
19474
Виходить надзвичайно і дуже пікантно
Виходить надзвичайно і дуже пікантно. Фото shuba.life

Відмінний спосіб порадувати другу половинку

Різноманітні смачні салати – це добрий спосіб порадувати другу половинку на День святого Валентина. І якщо ви думаєте про святкове меню, пропонуємо незвичайний салат з буряком, родзинками та горіхами.

Для рецепту Shuba буряк вибирайте темного насиченого кольору, обов’язково солодкий після варіння. Крім родзинок, у салат можна додавати курагу, чорнослив, горіхи – страва стане ще смачнішою.

Як приготувати салат з молодим буряком, горіхами та родзинками

Інгредієнти на 2 порції:

  • буряк – 2 шт.;
  • родзинки – 1/2 склянки;
  • морква – 1 шт.;
  • часник, зубчики – 2 шт.;
  • твердий тертий сир – 70 г;
  • волоські горіхи – 3 ст. л.;
  • майонез 72%, сіль – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Буряк і моркву миємо і відварюємо до готовності. Даємо їм охолонути, чистимо і натираємо на великій тертці.
  2. Підготовлені буряки змішуємо з пропущеним через прес часником і майонезом, солимо на свій смак. Половину суміші викладаємо першим шаром у салатнику.
  3. Наступним шаром викладаємо попередньо замочені в окропі і віджаті родзинки, зверху — натерту моркву.
  4. Твердий сир натираємо на тертці та викладаємо наступним шаром. Кожен шар змащуємо майонезом.
  5. Останнім шаром викладаємо буряк і прикрашаємо салат подрібненими волоськими горіхами.

Подавайте такий салат із картопляною запіканкою з фаршем. Вийде неймовірно смачно.