Французи освідчуються за допомогою цієї запіканки: ідеальний рецепт до Дня закоханих
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1810
Настільки смачно, що готуватимете щодня
День святого Валентина – це чудовий спосіб нагадати коханій людині про свої почуття. Ми пропонуємо це робити за допомогою смачних страв.
Сьогодні разом з Shuba ми пропонуємо освідчитися за допомогою запіканки з картоплі та бекону. Називається вона тартифлет — це справжня французька їжа, яку подають у горах. Ваша кохана людина точно буде в захваті.
Як приготувати тартифлет – французьку картопляну запіканку з беконом
Інгредієнти на 4 порції:
- картопля – 1 кг;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- часник, зубчики – 1 шт.;
- бекон – 200 г;
- оливкова олія – 1 ст. л.;
- вино біле сухе – 200 мл;
- сир реблошон – 500 г;
- молоко 2,5% — 150 г;
- сіль, перець чорний мелений — на свій смак.
Спосіб приготування:
- Картоплю відправляємо у каструлю з холодною водою. Солимо, доводимо до кипіння на середньому вогні та залишаємо 10-15 хвилин. Коли картопля охолоне, чистимо і нарізаємо її.
- На середньому вогні розігріваємо сковороду з оливковою олією, обсмажуємо нарізаний шматочками бекон та цибулю. Через три хвилини додаємо подрібнений часник, смажимо пару хвилин, вливаємо біле вино та готуємо ще 2 хвилини.
- У форму для запікання відправляємо половину всієї картоплі, солимо, перчимо, зверху викладаємо половину суміші бекону та цибулі. Далі викладаємо половину сиру, нарізаного скибочками.
- Повторюємо шари, заливаємо все молоком і відправляємо в розігріту до 200°C духовку на 30-40 хвилин до золотистого кольору.
А на десерт можна приготувати апетитне печиво. У вас вийде незабутній вечір.