Французи освідчуються за допомогою цієї запіканки: ідеальний рецепт до Дня закоханих

Читать на русском
Автор
1810
Страва вразить серце кожного Новина оновлена 11 лютого 2024, 16:16
Страва вразить серце кожного. Фото shuba.life

Настільки смачно, що готуватимете щодня

День святого Валентина – це чудовий спосіб нагадати коханій людині про свої почуття. Ми пропонуємо це робити за допомогою смачних страв.

Сьогодні разом з Shuba ми пропонуємо освідчитися за допомогою запіканки з картоплі та бекону. Називається вона тартифлет — це справжня французька їжа, яку подають у горах. Ваша кохана людина точно буде в захваті.

Як приготувати тартифлет – французьку картопляну запіканку з беконом

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопля – 1 кг;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • часник, зубчики – 1 шт.;
  • бекон – 200 г;
  • оливкова олія – 1 ст. л.;
  • вино біле сухе – 200 мл;
  • сир реблошон – 500 г;
  • молоко 2,5% — 150 г;
  • сіль, перець чорний мелений — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відправляємо у каструлю з холодною водою. Солимо, доводимо до кипіння на середньому вогні та залишаємо 10-15 хвилин. Коли картопля охолоне, чистимо і нарізаємо її.
  2. На середньому вогні розігріваємо сковороду з оливковою олією, обсмажуємо нарізаний шматочками бекон та цибулю. Через три хвилини додаємо подрібнений часник, смажимо пару хвилин, вливаємо біле вино та готуємо ще 2 хвилини.
  3. У форму для запікання відправляємо половину всієї картоплі, солимо, перчимо, зверху викладаємо половину суміші бекону та цибулі. Далі викладаємо половину сиру, нарізаного скибочками.
  4. Повторюємо шари, заливаємо все молоком і відправляємо в розігріту до 200°C духовку на 30-40 хвилин до золотистого кольору.

А на десерт можна приготувати апетитне печиво. У вас вийде незабутній вечір.