Від дорогої камери не відрізниш: як покращити якість фото на телефоні

Читать на русском
Автор
11258
Колаж "Телеграф"

Штучний інтелект може допомогти вам

За останні кілька років камери в наших телефонах зазнали значних змін. Нині достатньо взяти свій улюблений гаджет і зробити всього пару натискань по екрану, щоб отримати знімок відмінної якості та не витрачати кошти на дорогі фотоапарати.

Водночас достатньо включити всього 4 опцій, щоб камера проявила себе на 100%, і ви змогли поліпшити якість фотографування зі смартфона. "Телеграф" розповідає, які поради для покращення камери насамперед орієнтовані для смартфонів на Android і для Apple-гаджетів.

Як поліпшити якість фото на телефоні

Ви можете здивуватись, але на Андроїді потрібно вказувати якість фото. Розробники навмисно додають таку можливість, щоб користувачі могли заощадити місце на телефоні. Якщо пам'яті на вашому пристрої досить, то поліпшити якість фото можна, зробивши кілька простих кроків:

  • Відкриваємо налаштування камери смартфона.
  • Переходимо в розділ "Якість фото".
  • Встановлюємо значення "Високе".
  • На старих Android-пристроях може бути пункт "Роздільна здатність фото" – ставимо максимальний показник. Чим він вищий, тим більш деталізованим вийде знімок.
Налаштування камери

Додаток камери на телефоні дає можливість кожному користувачеві вибрати співвідношення сторін для знімків. Зазвичай пропонується кілька варіантів:

  • 1:1;
  • 4:3;
  • 16:9;
  • Full.

Більшість користувачів, у яких смартфон з широкоформатним дисплеєм і співвідношенням сторін 21:9, передбачувано вибирають варіант "Full", чекаючи, що картинка буде ідеально виглядати на екрані смартфона.

Це неправильно – матриця камери має співвідношення 4:3 – його і потрібно увімкнути. А якщо поставити співвідношення Full, то телефон буде спеціально обрізати картинку, намагаючись розтягнути її на весь екран.

Налаштування камери

Щоб поліпшити якість фото на телефоні також рекомендується включати режим помічника зі штучним інтелектом. Це налаштування насамперед стане в пригоді тим, у кого зовсім слабка камера на телефоні. Просто активуйте функцію "AI" в налаштуваннях програми для зйомки.

У режимі AI камера буде автоматично підлаштовуватися під різні об'єкти – людей, пейзажі, дрібні предмети та інші. Однак, при використанні AI може загубитися природність знімків, тому рекомендується спочатку включити налаштування і протестувати його в декількох сценаріях.

Налаштування камери

І наостанок, в камерах сучасних смартфонів є опція HDR або розширений динамічний діапазон. Увімкнувши її, картинка найчастіше виходить більш контрастною, оскільки камера підкреслює деталі кожного об'єкта.

Але тут важливо зауважити, що використовувати HDR розумно тільки в автоматичному режимі, коли смартфон сам визначає – потрібно розширювати динамічний діапазон чи ні.

Раніше "Телеграф" писав, як позбутися від "сміття" на телефоні. Прості поради стануть у нагоді.