Ідеальна кава виходить не тільки у бариста: ось як легко приготувати її вдома

Читать на русском
Автор
1561
Секрети приготування ідеального напою
Секрети приготування ідеального напою. Фото Freepik

Ви більше не зайдете до кав’ярні

Багато хто не уявляє свого ранку без чашки ароматної, міцної кави. Однак далеко не кожен знає, як правильно заварити каву.

Вся річ у тому, що на смак кави значно впливає правильність способу її приготування і для отримання смачного результату необхідно враховувати всі нюанси — наприклад, каву, тип кавоварки. Із секретами від "УНІАН" вам не доведеться купувати смачний напій у кав’ярні — ви приготуєте його вдома навіть із бюджетного продукту.

Як правильно заварювати каву

Для ідеальної кави в турці не важливо, якою водою її заливати — гарячою або холодною. У першому випадку він готуватиметься довше і матиме більш насичений смак, у другому випадку — напій матиме м’якіший смак.

Якщо при приготуванні напою ви додасте шматочок вершкового масла — кава вийде особливо ніжною. Для пікантності можна додати улюблені прянощі, а насиченою кавою стане, якщо ви тричі зніматимете її з вогню, коли пінка підійматиметься.

Якщо турки вдома не виявилося, ви легко приготуєте каву в чашці. Для цього просто засипте в чашку мелену каву, залийте окропом, зачекайте 4 хвилини, перемішайте і можете насолоджуватися напоєм.

Найпростіше готувати розчинну каву. Однак він має один значний недолік — напій може бути кислим.

Однак, цього можна легко уникнути. Спочатку розчиніть каву в невеликій кількості холодної кип’яченої води, а потім додайте окріп — і кава вийде неймовірною.

Раніше ми розповідали, як відрізнити арабіку від робусти. Ви більше не потрапите в магазин в магазині.