Телефон довго заряджається: чому це відбувається і як вирішити проблему

Читать на русском
Автор
8960
Чому телефон повільно заряджається
Чому телефон повільно заряджається. Фото Телеграф

Є три основні причини, через які процес зарядки гаджета стає довшим

Багато власників смартфонів після тривалого користування, напевно, помічали, що гаджету потрібно все більше і більше часу для заряду батареї. На це є одразу кілька причин та вирішень проблеми.

Дотримуючись кількох простих, але ефективних правил, ви зможете продовжити строк служби акумулятора телефону й уникнути проблем із повільною зарядкою. Про це пише Android Authority.

Чому телефон повільно заряджається

Старий акумулятор. Це одна із причин повільної зарядки гаджета. Літієві акумулятори, що переважно застосовуються в смартфонах, схильні до зносу в процесі експлуатації. Зазвичай місткість батареї зменшується після певного циклу заряду-розряду. У разі єдиним виходом є заміна акумулятора.

Несправний адаптер. Якщо проблеми з кабелем немає, повільна зарядка може бути викликана дефектним адаптером. У разі його слід замінити. При виборі нового адаптера необхідно переконатися, що ви берете якісну модель з достатньою потужністю.

Неправильне використання. Якщо телефон регулярно використовується під час заряджання, це може призвести до перегріву акумулятора та уповільнення його роботи. Не рекомендується також використовувати порти ноутбука та телевізора для заряджання.

Що робити

  • Регулярно перевіряйте стан кабелю та адаптера;
  • Заряджайте телефон від розетки, а не від ноутбука чи телевізора;
  • Якщо телефон старий, замініть акумулятор;
  • Не використовуйте телефон під час заряджання;
  • Якщо ви помітили, що телефон повільно заряджається, замініть адаптер.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як категорично не можна заряджати телефон, щоб не нашкодити батареї. Є кілька корисних порад та правил.