Ваші смакові рецептори будуть у захваті: рецепт сицилійського песто

Читать на русском
Автор
Якщо ви любите італійську кухню, вам необхідно навчитись готувати песто (зображення створено за допомогою ШІ)
Якщо ви любите італійську кухню, вам необхідно навчитись готувати песто (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо вам, як приготувати сицілійське песто.

Песто – це не просто соус, а справжня кулінарна легенда, що родом з Італії. Класичний рецепт з базиліком відомий всім, але італійська кухня не перестає дивувати своїми різноманіттями.

Сьогодні ми вирушаємо у віртуальну подорож до Сицилії, щоб відкрити для себе секрети ароматного сицилійського песто. Про це пише Shuba.

Інгредієнти:

  • 90 г мигдалю
  • 1 зубчик часнику
  • 500 г томатів чері
  • 10 г морської солі
  • 2 г меленого перцю чилі
  • 100 мл оливкової олії Extra Virgin
  • 60 г тертого пармезану
  • 120 г свіжого базиліку

Приготування:

  1. Підготовка інгредієнтів:
  • Обсмажте мигдаль на сухій сковороді протягом 5 хвилин, щоб підкреслити його горіховий аромат.
  • Очистіть часник від шкірки.
  • Вимийте томати чері.
  1. Створення основи:
  • Покладіть мигдаль і часник в чашу блендера або кухонного комбайна. Подрібніть їх до однорідної маси.
  • Додайте томати чері, сіль, перець чилі та подрібніть до стану пюре.
  1. Додавання аромату:
  • При працюючому двигуні тонкою цівкою влийте оливкову олію, не зупиняючись перемішувати до однорідної консистенції.
  • Додайте тертий пармезан і знову перемішайте.
  • В кінці додайте свіжий базилік і подрібніть його до бажаної консистенції.

Сицилійське песто – це універсальний соус, який можна використовувати:

  • Як заправку для пасти
  • Намазки на брускети
  • Доповнення до риби, м'яса або овочів
  • Інгредієнт для салатів

Зберігайте сицилійське песто в холодильнику в герметичній ємності до 5 днів. Перед використанням дайте йому трохи постояти при кімнатній температурі, щоб воно розкрило всі свої аромати.

Раніше "Телеграф" розповідав рецепт гострого соусу, який за смаком не поступається васабі. А також ми писали, з чого приготувати чудовий домашній соус до м’яса.