Ваші смакові рецептори будуть у захваті: рецепт сицилійського песто
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Ми підкажемо вам, як приготувати сицілійське песто.
Песто – це не просто соус, а справжня кулінарна легенда, що родом з Італії. Класичний рецепт з базиліком відомий всім, але італійська кухня не перестає дивувати своїми різноманіттями.
Сьогодні ми вирушаємо у віртуальну подорож до Сицилії, щоб відкрити для себе секрети ароматного сицилійського песто. Про це пише Shuba.
Інгредієнти:
- 90 г мигдалю
- 1 зубчик часнику
- 500 г томатів чері
- 10 г морської солі
- 2 г меленого перцю чилі
- 100 мл оливкової олії Extra Virgin
- 60 г тертого пармезану
- 120 г свіжого базиліку
Приготування:
- Підготовка інгредієнтів:
- Обсмажте мигдаль на сухій сковороді протягом 5 хвилин, щоб підкреслити його горіховий аромат.
- Очистіть часник від шкірки.
- Вимийте томати чері.
- Створення основи:
- Покладіть мигдаль і часник в чашу блендера або кухонного комбайна. Подрібніть їх до однорідної маси.
- Додайте томати чері, сіль, перець чилі та подрібніть до стану пюре.
- Додавання аромату:
- При працюючому двигуні тонкою цівкою влийте оливкову олію, не зупиняючись перемішувати до однорідної консистенції.
- Додайте тертий пармезан і знову перемішайте.
- В кінці додайте свіжий базилік і подрібніть його до бажаної консистенції.
Сицилійське песто – це універсальний соус, який можна використовувати:
- Як заправку для пасти
- Намазки на брускети
- Доповнення до риби, м'яса або овочів
- Інгредієнт для салатів
Зберігайте сицилійське песто в холодильнику в герметичній ємності до 5 днів. Перед використанням дайте йому трохи постояти при кімнатній температурі, щоб воно розкрило всі свої аромати.
Раніше "Телеграф" розповідав рецепт гострого соусу, який за смаком не поступається васабі. А також ми писали, з чого приготувати чудовий домашній соус до м’яса.