Простіше нікуди: як зберегти продукти свіжими якомога довше

Читать на русском
Автор
Їжа
Їжа. Фото Pixabay

Поради для тих, у кого зелень, гриби, виноград, капуста та банани довго "не живуть"

Якщо вдома швидко псуються продукти, то їх можна спасти не тільки способом заморожування у морозильній камері. Для кожного товару є свій спосіб зберігання, наприклад, гриби мають лежать немитими в оригінальному упаковуванні, а от банани — у харчовій плівці на столі.

Про лайфхаки, як можна продовжити життя щойно купленим продуктам, ділиться "OBOZ.UA". Дотримуючись наведених порад, не прийдеться швидко викидувати все у смітник.

Зелена цибуля, спаржа та селера, як і інша зелень, полюбляє воду. Такі продукти необхідно класти у склянку з водою, а потім ставити на дверцята холодильника. Таким чином їх свіжість та ріст тішитиме вас ще певний час.

Гриби, навпаки, не треба мити. Їх необхідно ставити у холодильник в оригінальному упакуванні й для приготування треба витягувати стільки грибів, скільки вам знадобиться.

Виноград має зберігатись в пластиковому вакуумному контейнері. Ця тара захистить його від бруду та пилу, а також допоможе зберегти хрусткість.

Щодо капусти, то для неї треба взяти пакет, зробити в ньому отвори та покласти туди продукт. Вона не буде зберігатись там, де багато вологи, тому не рідко її можна "зустріти" гнилою десь у кутку холодильника.

А для бананів необхідно придбати харчову плівку і загорнути нею окремо кожну плодоніжку.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як зберегти картоплю свіжою до весни.