Тільки не в холодильнику: як зберігати цибулю взимку, щоб вона не зіпсувалась

Читать на русском
Автор
1627
Цибулини не згниють і не проростуть
Цибулини не згниють і не проростуть. Фото Pexels

Прості рішення допоможуть залишатися цибулі свіжою дуже довго

Цибуля просто необхідна для надання аромату та смаку соусам, салатам та котлетам. Без неї неможливо уявити класичну засмажку. Через те, що цибуля необхідна для приготування їжі майже щодня, її часто купують у великих кількостях. Тому не завадить знати, які хитрощі допоможуть цибулі довше залишатися свіжою, не загнивати та не в’янути.

Де зберігати цибулю вдома

Цибулю слід зберігати в темному та прохолодному місці. Ідеально — комора або прохолодне і темне місце на кухні з гарною вентиляцією і постійною температурою.

Для тари найкраще вибирати дерев’яні ящики або сітчасті мішечки. Луку потрібна циркуляція повітря. Непоганим варіантом також стануть паперові пакети.

Як не можна зберігати цибулю

  1. Поруч із картоплею. Це прискорить процес дозрівання і призведе до швидкого псування цибулі.
  2. Під прямим світлом. Він може стимулювати зростання паростків цибулі, що прискорює процес її дозрівання.
  3. У поліетиленових пакетах. Вони спровокують появу вологи, що призведе до загнивання плодів.
  4. В холодильнику. Всупереч поширеній думці, що все найкраще зберігати в холодильнику, зберігати там цибулю не слід. Всередині холодильника може бути вологе середовище, яке сприятиме розм’якшенню та появі плісняви.

Час від часу перевіряйте в якому стані знаходиться цибуля. Якщо хоча б одна цибулина зіпсувалася, терміново приберіть її, щоб запобігти псуванню інших овочів. Якщо цибулина проросла, її якнайшвидше потрібно вжити в їжу, інакше скоро вона зіпсується.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зберегти картоплю свіжою до самої весни. У цьому допоможуть каштани.