Як губка допоможе зберегти свіжість овочів та фруктів: перевірений спосіб

Читать на русском
Автор
26707
Бюджетний засіб — і продукти зберігаються довше
Бюджетний засіб — і продукти зберігаються довше. Фото Klix.ba

Проста хитрість позбавить проблеми

У деяких продуктів дуже невеликий термін придатності. Тому досвідчені кулінари постійно вигадують нові способи довше зберегти свіжість їжі.

Звичайно, є багато різних причин, які прискорюють псування овочів і фруктів — наприклад, неправильне їх розміщення на полицях і в контейнерах. Однак якщо ви помітили, що овочі та фрукти постійно псуються занадто швидко, то варто перевірити вологість у вашому холодильнику — саме вона здатна "добити" продукти і ще більше прискорити їх псування. Разом із "Главредом" розповімо, як позбутися проблеми за допомогою копійчаного засобу і тим самим збільшити термін зберігання фруктів та овочів.

Як зменшити вологість у холодильнику

Позбутися вологості в холодильнику або суттєво зменшити її кількість, допоможе звичайна поролонова кухонна губка. Краще, якщо вона буде нова і жодного разу не використана.

Просто відправте губку для миття посуду в холодильник, і ви позбавитеся проблеми: вона вбиратиме в себе зайву вологу. Це допоможе овочам та фруктам довше залишатися свіжими.

До речі, замість губки можна використовувати також паперові рушники або навіть газети – вони мають такий самий ефект. Однак змінюйте їх час від часу, коли розмокатимуть від вологи.

До речі, губка в холодильник допоможе позбавитися ще однієї проблеми. Спробуйте і перевірте самі.