Варто знати, щоб не отруїтися: як та скільки зберігати охолоджене м’ясо в домашніх умовах

Читать на русском
Автор
791
Все залежить від умов, у яких ви зберігаєте м’ясо
Все залежить від умов, у яких ви зберігаєте м’ясо. Фото ТСН

Зберігати м’ясо без морозилки дуже зручно, однак є свої правила

Ми розповідали про правила заморожування та розморожування риби, щоб вона залишалась смачною. Тепер ділимось порадами, які допоможуть правильно зберігати охолоджене м’ясо.

Це м’ясо, яке охолодили до температури від 0 до 4 градусів Цельсія. Це зручно, адже не треба перед приготуванням діставати м’ясо з морозилки і чекати, поки воно розтане. Однак, щоб воно не зіпсувалося, важливо знати, як його правильно зберігати. Про основні правила зберігання розповіли на ProstoWay.

  • Охолоджене м’ясо потрібно витягти з упаковки, щоб уникнути швидкого розмноження бактерій.
  • Покладіть м’ясо в чистий контейнер, щоб захистити його від інших продуктів і запобігти поширенню бактерій.
  • Зберігайте м’ясо в холодильнику при температурі від 0 до 4 градусів Цельсія, щоб бактерії не розмножувалися.
  • Не зберігайте м’ясо занадто довго, щоб уникнути псування.

Терміни зберігання для різних видів м’яса

  • Яловичина: 3-5 днів
  • Свинина: 3-5 днів
  • Баранина: 3-5 днів
  • Курка: 4-5 днів

Замариноване м’ясо

Якщо м’ясо замариноване, його також можна зберігати в холодильнику. Але при цьому термін зберігання буде трохи коротшим. Якщо в маринад поклали кислий компонент, наприклад, оцет або лимонний сік, то термін зберігання може бути 1-2 дні.

Також важливо, яке м’ясо ви купите, тому не приносьте з магазину м’ясо, яке має неприємний запах, слиз або потемніння. З цими простими правилами ви зможете зберегти охолоджене м’ясо свіжим і смачним. Також ми розповідали, на що звернути увагу, щоб принести з магазину свіжу рибу.