Просто запечіть хурму з сіллю — і ви більше не їстимете її по-іншому
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2710
Страва вийде вибуховим на смак
З медово-солодкої, багатої на смак, з трохи терпким і в’язким посмаком хурми ми вже готували незвичайний салат. А тепер спробуймо її запекти!
Саме завдяки рецепту Shuba розкриється м’яка природа фрукта. Так ви перетворите хурму на пікантний гарнір, який ідеально підходить до м’ясних страв. Але не обмежуйте себе — якщо до запечених плодів додати йогурт, мюслі або сир — вийде чудовий сніданок. Побачите — близьких не відтягнеш за вуха від такого сніданку.
Як приготувати хурму, запечену із сіллю
Інгредієнти на 4 порції:
- хурма — 4 шт.;
- оливкова олія — 1 ст. л.;
- сіль, лимон, цедра — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Хурму ретельно моєму та сушимо. Відрізаємо у плодів верхівки та нижні частини, нарізаємо хурму скибочками завтовшки 3-4 мм.
- Скибочки хурми викладаємо в один шар на деко, застелене пергаментним папером. Збризкуємо фрукт оливковою олією, перевертаємо скибочки хурми та збризкуємо їх олією з іншого боку.
- Відправляємо хурму в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин — скибочки повинні стати м’якими та почати підрум’янюватися.
- Посипаємо шматочки хурми сіллю, додаємо трохи цедри лимона та подаємо до столу.
Подавайте запечену хурму з рисом та куркою з овочами. Такому обіду захопляться всі!