Без в’язкості в роті: як обрати ідеальну хурму

Читать на русском
Автор
4180
Як обрати соковиту хурму
Як обрати соковиту хурму. Фото kamp-sport.com

Розповідаємо, як вибрати солодку та не в’язку хурму

Соковита хурма — справжня насолода для любителів солодкого. Цей фрукт ми можемо їсти як самостійний продукт або зробити з нього смачнюще варення.

Напевно, кожен любить поласувати соковитими фруктами восени та взимку. Одним з таких є хурма. Проте, на жаль, не всі вміють її обирати. Разом з vazhnoznat розповідаємо, як це зробити правильно.

Який сорт краще обрати

Якщо ви не любите в’язку хурму, слід обирати "Шарон". Також, після покупки хурми сорту "Хачіа", слід закинути її в морозильну камеру на добу. Це забере лишню в’язкість.

Терпкість

Якщо терпкість хурми — єдина причина, чому ви її не купуєте, то варто звернути увагу на круглу та злегка сплющену форму фрукта. Таку форму має найсолодша хурма.

Стиглість

Стигла хурма має яскраво-оранжевий відтінок. Якщо ви бачите світло-оранжевий колір цього фрукта, то він ще не дозрів. Також хороша ознака стиглості — тоненькі сухі лінії на шкірці. Тріщини означають, що хурма гнила.

Що робити при виборі хурми

Фрукт варто добре помацати. Спіла та соковита хурма не повинна бути занадто м’якою чи навпаки — твердою. Вона має бути пружною.

Зовнішній вигляд

Хурма з зеленими листками — неспіла. Якщо ви бачите висохлі листочки та коричневий відтінок фрукта, це абсолютно достигла хурма.

Тепер при виборі хурми в вас не виникатиме питань щодо її спілості та соковитості. А як принести додому натуральні банани, ми вже розповідали раніше.

Матеріал опублікований українською мовою — читати мовою оригіналу