Не розраховуйте, що залишиться хоча б шматочок запіканки на завтра: рецепт неймовірно смачної вечері

Читать на русском
Автор
919
Запіканка виходить неймовірно ніжною
Запіканка виходить неймовірно ніжною. Фото shuba.life

Таку запіканку можна навіть заморозити та використати пізніше

Варіантів для смачної та незвичайної вечері – неймовірна кількість. Але якщо здається, що всі рецепти перепробувані, пропонуємо поекспериментувати.

Сьогодні Shuba пропонує приготувати просту, швидку та універсальну страву – сирно-картопляну запіканку з неймовірно ніжним смаком. Все, що вам потрібно – прості інгредієнти і небагато часу, а підійде така запіканка і для сімейної вечері, і на святковий стіл. До того ж рецепт дуже зручний: ви можете замісити масу та покласти її в холодильник на один-два дні, а потім дістати, натерти зверху сир та запекти. За потреби запіканку можна заморозити — так ви продовжите термін її зберігання.

Як приготувати сирно-картопляну запіканку

Інгредієнти на 6 порцій:

  • картопля – 500 г;
  • молоко 2,5% — 100 г;
  • яйця курячі – 1 шт.;
  • олія вершкове 73% — 3 ст. л.;
  • сметана 20% — 2 ст. л.;
  • сир твердий – 100 г;
  • сіль – 1/2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо на 4 частини, відправляємо в киплячу підсолену воду і варимо 20-30 хвилин до готовності.
  2. З готової картоплі зливаємо воду, пюруємо, додаємо тепле молоко та збиваємо у пишну масу. Додаємо яйце, 2 ст. л вершкового масла і все ретельно перемішуємо.
  3. Форму змащуємо вершковим маслом, відправляємо картопляну масу, вирівнюємо та посипаємо подрібненим сиром. Відправляємо в розігріту до 200°С духовку на 30 хвилин.

Готову сирно-картопляну запіканку нарізаємо на порційні шматочки і подаємо гарячою разом із улюбленим салатом. Смачного.