Не розраховуйте, що залишиться хоча б шматочок запіканки на завтра: рецепт неймовірно смачної вечері
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 919
Таку запіканку можна навіть заморозити та використати пізніше
Варіантів для смачної та незвичайної вечері – неймовірна кількість. Але якщо здається, що всі рецепти перепробувані, пропонуємо поекспериментувати.
Сьогодні Shuba пропонує приготувати просту, швидку та універсальну страву – сирно-картопляну запіканку з неймовірно ніжним смаком. Все, що вам потрібно – прості інгредієнти і небагато часу, а підійде така запіканка і для сімейної вечері, і на святковий стіл. До того ж рецепт дуже зручний: ви можете замісити масу та покласти її в холодильник на один-два дні, а потім дістати, натерти зверху сир та запекти. За потреби запіканку можна заморозити — так ви продовжите термін її зберігання.
Як приготувати сирно-картопляну запіканку
Інгредієнти на 6 порцій:
- картопля – 500 г;
- молоко 2,5% — 100 г;
- яйця курячі – 1 шт.;
- олія вершкове 73% — 3 ст. л.;
- сметана 20% — 2 ст. л.;
- сир твердий – 100 г;
- сіль – 1/2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо на 4 частини, відправляємо в киплячу підсолену воду і варимо 20-30 хвилин до готовності.
- З готової картоплі зливаємо воду, пюруємо, додаємо тепле молоко та збиваємо у пишну масу. Додаємо яйце, 2 ст. л вершкового масла і все ретельно перемішуємо.
- Форму змащуємо вершковим маслом, відправляємо картопляну масу, вирівнюємо та посипаємо подрібненим сиром. Відправляємо в розігріту до 200°С духовку на 30 хвилин.
Готову сирно-картопляну запіканку нарізаємо на порційні шматочки і подаємо гарячою разом із улюбленим салатом. Смачного.