Не треба аби як: секрети найніжніших котлет від шеф-кухарів

Читать на русском
Автор
5321
На вашій тарілці ніколи не буде "сухої підошви"
На вашій тарілці ніколи не буде "сухої підошви". Фото shkola-zhyttia.com.ua

Близькі оближуть і пальці, і тарілки

Хто ж відмовиться поласувати найніжнішою котлеткою? Ми не уявляємо без них ні сімейних обідів, ні святкових застілля.

Однак не завжди улюблена страва виходить соковитою. Щоб котлети не вийшли сухими, шеф-кухарі мають певні хитрощі. Про них разом із "Важно знать" і розповімо.

Що робити, щоб котлети вийшли ніжними та соковитими

Почнемо з того, що фарш котлетний перед приготуванням ніяк не можна відбивати. Йому потрібно просто дати настоятися в холодильнику – тоді з м’яса вийде все повітря.

Якщо фарш вийшов занадто рідким, просто додайте в нього трохи борошна або хліба. Тільки не готуйте котлети відразу — фарш із загусником повинен як мінімум 3-4 години постояти в холодильнику — тільки через вказаний час борошно або хліб вбере всю зайву рідину.

Смажити котлети краще на чавунній чи алюмінієвій сковороді! Вони куди краще розігріваються, завдяки чому котлета відразу покриється піджаристою скоринкою і вийде дуже соковитою.

Деякі вважають, що чим довше смажити битки, тим краще. Проте пересмажені котлети виходять сухими. В ідеалі котлети потрібно жарити по 2 хвилини з кожного боку. Не варто їх перевертати більше одного разу – тоді сік витече на сковороду, а м’ясо стане твердим та пересушеним.

Якщо ви плануєте смажити відразу багато котлет, краще відправити їх у духовку. Не варто намагатися вмістити всі биточки на сковороді — тоді котлети будуть тушкуватись, а не смажитися.

До речі, для смаження котлет не підходить звичайна оливкова олія — вона швидко випаровується. Для биточків краще брати соняшникову рафіновану або спеціалізовану оливкову олію.

Раніше ми розповідали, як вибрати фарш для котлет. Вас не обдурить жоден продавець!