Не треба аби як: секрети найніжніших котлет від шеф-кухарів
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 5321
![На вашій тарілці ніколи не буде "сухої підошви"](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/25/df4bf5a0-60fd0cbe57c0152b5d1dd648426dd25a.jpg?v=6154_1)
Близькі оближуть і пальці, і тарілки
Хто ж відмовиться поласувати найніжнішою котлеткою? Ми не уявляємо без них ні сімейних обідів, ні святкових застілля.
Однак не завжди улюблена страва виходить соковитою. Щоб котлети не вийшли сухими, шеф-кухарі мають певні хитрощі. Про них разом із "Важно знать" і розповімо.
Що робити, щоб котлети вийшли ніжними та соковитими
Почнемо з того, що фарш котлетний перед приготуванням ніяк не можна відбивати. Йому потрібно просто дати настоятися в холодильнику – тоді з м’яса вийде все повітря.
Якщо фарш вийшов занадто рідким, просто додайте в нього трохи борошна або хліба. Тільки не готуйте котлети відразу — фарш із загусником повинен як мінімум 3-4 години постояти в холодильнику — тільки через вказаний час борошно або хліб вбере всю зайву рідину.
Смажити котлети краще на чавунній чи алюмінієвій сковороді! Вони куди краще розігріваються, завдяки чому котлета відразу покриється піджаристою скоринкою і вийде дуже соковитою.
Деякі вважають, що чим довше смажити битки, тим краще. Проте пересмажені котлети виходять сухими. В ідеалі котлети потрібно жарити по 2 хвилини з кожного боку. Не варто їх перевертати більше одного разу – тоді сік витече на сковороду, а м’ясо стане твердим та пересушеним.
Якщо ви плануєте смажити відразу багато котлет, краще відправити їх у духовку. Не варто намагатися вмістити всі биточки на сковороді — тоді котлети будуть тушкуватись, а не смажитися.
До речі, для смаження котлет не підходить звичайна оливкова олія — вона швидко випаровується. Для биточків краще брати соняшникову рафіновану або спеціалізовану оливкову олію.
Раніше ми розповідали, як вибрати фарш для котлет. Вас не обдурить жоден продавець!