У квитанціях побільшає нулів: чому не можна сушити мокрі речі на батареї

Читать на русском
Автор
1993
Ніколи не сушіть одяг на батареї опалення
Ніколи не сушіть одяг на батареї опалення. Фото Freepik

Таке сушіння одягу може коштувати не тільки грошей

Взимку багато хто воліє сушити мокрі речі в домі на батареях, але така звичка може спричинити неприємні наслідки. Постійне розвішування свіжовипраного одягу на радіаторах може збільшити ваш рахунок за опалення і створити ризик появи плісняви в оселі.

Видання Express пише, чому слід уникати цієї помилки. Мокрий одяг, залишений на батареї, може призвести до надлишку конденсату в приміщенні, що сприяє утворенню плісняви і може призвести до пошкодження меблів, стін та підлоги. Крім того, пліснява небезпечна для здоров’я алергіків.

Крім того, сушіння речей на радіаторах може збільшити витрати на опалення, оскільки батареї не зможуть ефективно обігрівати приміщення, якщо на них висить одяг. Це змусить котел працювати довше, збільшуючи експлуатаційні витрати.

Щоб уникнути цих проблем, слід дотримуватись простих правил сушіння речей в опалювальний сезон. Краще прати вранці та використовувати максимально можливу кількість сонячного світла.

Розміщуйте сушарку для одягу так, щоб вона отримувала максимум природного світла – це допоможе прискорити процес сушіння. Необхідно також перевертати речі на сушарці кожні кілька годин і не перевантажувати її.

Раніше ми писали, чому багато водіїв протирають скло авто яблуком. Ефективний лайфхак, який допоможе у дощову погоду.