Смак напою розкриється зовсім по-іншому: як зварити каву по-грецьки

Читать на русском
Автор
15777
Напій подіють зі склянкою холодної води
Напій подіють зі склянкою холодної води. Фото shuba.life

Таку каву в джезві здавна варять на піску

Ми розповідали, чим відрізняється арабіка від робусти. Тепер ділимось дуже цікавим класичним рецептом кави в джезві.

Грецька кава — це густий, міцний напій, який готується з меленої кави, води і цукру. Вона має характерний гіркий смак і густу пінку. Для приготування цього напою використовують мелену каву середнього помелу. Як її зварити, розповіли на UkrMedia.

Інгредієнти:

  • 1 склянка води
  • 1,5 столові ложки меленої кави
  • 1-3 чайні ложки цукру до смаку

Спосіб приготування:

  1. У турку або сотейник засипаємо каву і цукор. Заливаємо водою і ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
  2. Ставимо на слабкий вогонь і підігріваємо. Періодично перемішуємо.
  3. Не доводимо каву до кипіння. Як тільки на поверхні утвориться пінка, вимикаємо вогонь і залишаємо напій в турці ще на хвилину.
  4. Виливаємо каву в чашку. Подаємо зі склянкою холодної води.

Традиційно грецька кава готується на піску. Можна зробити це вдома — для цього в сковороду насипають кілька сантиметрів сухого піску і розігрівають його на сильному вогні. Потім в пісок ставлять джезву з кавою і водою, та готують, періодично помішуючи. Звісно, можна просто засипати каву в турку або сотейник і готувати на слабкому вогні.

Грецьку каву обов’язково подають зі склянкою холодної води. Це допомагає збалансувати гіркий смак кави. Також ми розповідали, як зварити смачне какао