Смак напою розкриється зовсім по-іншому: як зварити каву по-грецьки
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 15777
Таку каву в джезві здавна варять на піску
Ми розповідали, чим відрізняється арабіка від робусти. Тепер ділимось дуже цікавим класичним рецептом кави в джезві.
Грецька кава — це густий, міцний напій, який готується з меленої кави, води і цукру. Вона має характерний гіркий смак і густу пінку. Для приготування цього напою використовують мелену каву середнього помелу. Як її зварити, розповіли на UkrMedia.
Інгредієнти:
- 1 склянка води
- 1,5 столові ложки меленої кави
- 1-3 чайні ложки цукру до смаку
Спосіб приготування:
- У турку або сотейник засипаємо каву і цукор. Заливаємо водою і ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
- Ставимо на слабкий вогонь і підігріваємо. Періодично перемішуємо.
- Не доводимо каву до кипіння. Як тільки на поверхні утвориться пінка, вимикаємо вогонь і залишаємо напій в турці ще на хвилину.
- Виливаємо каву в чашку. Подаємо зі склянкою холодної води.
Традиційно грецька кава готується на піску. Можна зробити це вдома — для цього в сковороду насипають кілька сантиметрів сухого піску і розігрівають його на сильному вогні. Потім в пісок ставлять джезву з кавою і водою, та готують, періодично помішуючи. Звісно, можна просто засипати каву в турку або сотейник і готувати на слабкому вогні.
Грецьку каву обов’язково подають зі склянкою холодної води. Це допомагає збалансувати гіркий смак кави. Також ми розповідали, як зварити смачне какао