Така тушкована капуста замінить вам всі обіди і вечері: цікавий китайський рецепт

Читать на русском
Автор
17055
Така капусточка може стати відмінним гарніром
Така капусточка може стати відмінним гарніром. Фото hyser.ua

Відмінна страва до обіду чи вечері

Ми розповідали, як дуже смачно приготувати тушковану капусту. Тепер ділимось рецептом цікавої варіації цієї страви.

Така капусточка з азійськими нотками може стати відмінним пряним гарніром до будь-якого м’яса. Як її приготувати, розповіли на порталі ProstoWay. Найкраще брати молоду капусту — вона виходить особливо соковитою.

Інгредієнти:

  • Капуста – половина качана середнього розміру;
  • Корінь імбиру – шматочок близько 1-2 см;
  • Цибулина (невелика) – 1 шт.;
  • Часник – 2-3 зубчики;
  • Сухий перець чилі – до смаку;
  • Цукор – щіпка;
  • Сіль – до смаку;
  • Рослинна олія – 2 ст. л.;
  • Соєвий соус – 2-3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо та подрібнюємо імбир. Пропускаємо часник і чилі через прес.
  2. Нагріваємо олію на сковороді. Обсмажуємо кілька хвилин імбир, часник і чилі.
  3. Нарізаємо цибулю півкільцями. Додаємо цибулю до сковороди. Обсмажуємо до прозорості цибулі.
  4. Нарізаємо капусту великими кубиками. Додаємо капусту до сковороди.
  5. Зменшуємо вогонь. Накриваємо кришкою. Тушкуємо до м'якості капусти.
  6. За 5 хвилин до готовності додаємо сіль, додаємо цукор соєвий соус. Все ретельно перемішуємо та томимо ще 3-4 хвилини.

Капуста виходить дещо пряна, ароматна, трохи гостренька. Також ми ділились рецептом смачного вітамінного салатику.