Найдешевший вітамінний салатик: як приготувати просту закуску

Читать на русском
Автор
38264
Така закуска готується просто елементарно
Така закуска готується просто елементарно. Фото Файні рецепти

Салат наче зі шкільної їдальні

Ми ділились рецептом смачного салатику з моркви. Тепер розповідаємо, як приготувати той самий найпростіший салат з капусти — багато хто асоціює цю закуску зі шкільною їдальнею.

Цей хрусткий салат виходить смачний та соковитий. На Ukr.Media поділились рецептом закуски, яка просто готується та ніколи не набридає. В холодильнику готовий салат зберігається кілька днів, і від цього стає тільки смачнішим.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна — 600 г
  • Морква — 100 г
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Оцет 9% — 1,5 ст. л.
  • Олія соняшникова ароматна — 2-3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Капусту очищаємо від верхніх листків і шаткуємо невеликими шматочками. Перекладаємо в глибоку миску.
  2. Чистимо моркву і натираємо на крупній тертці, додаємо до капусти. Солимо і добре розминаємо руками. Залишаємо овочі в такому вигляді на 15 хвилин, щоб капуста пустила сік.
  3. Через 15 хвилин додаємо цукор, оцет і рослинну олію. Все добре перемішуємо.
  4. Готовий салат залишаємо на 5 хвилин, щоб всі інгредієнти добре просочилися. Подаємо салат до столу в охолодженому вигляді.

Щоб салат був більш соковитим, можна додати в нього дрібно нарізану зелень (кріп, петрушку, кінзу — що більше подобається). Таку страву можна подавати як самостійну закуску, так і в якості гарніру до м'яса, птиці або риби. Навіть до соковитих котлет буде дуже смачно.