Найдешевший вітамінний салатик: як приготувати просту закуску
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 38264
Салат наче зі шкільної їдальні
Ми ділились рецептом смачного салатику з моркви. Тепер розповідаємо, як приготувати той самий найпростіший салат з капусти — багато хто асоціює цю закуску зі шкільною їдальнею.
Цей хрусткий салат виходить смачний та соковитий. На Ukr.Media поділились рецептом закуски, яка просто готується та ніколи не набридає. В холодильнику готовий салат зберігається кілька днів, і від цього стає тільки смачнішим.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна — 600 г
- Морква — 100 г
- Цукор — 1 ст. л.
- Сіль — 0,5 ч. л.
- Оцет 9% — 1,5 ст. л.
- Олія соняшникова ароматна — 2-3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Капусту очищаємо від верхніх листків і шаткуємо невеликими шматочками. Перекладаємо в глибоку миску.
- Чистимо моркву і натираємо на крупній тертці, додаємо до капусти. Солимо і добре розминаємо руками. Залишаємо овочі в такому вигляді на 15 хвилин, щоб капуста пустила сік.
- Через 15 хвилин додаємо цукор, оцет і рослинну олію. Все добре перемішуємо.
- Готовий салат залишаємо на 5 хвилин, щоб всі інгредієнти добре просочилися. Подаємо салат до столу в охолодженому вигляді.
Щоб салат був більш соковитим, можна додати в нього дрібно нарізану зелень (кріп, петрушку, кінзу — що більше подобається). Таку страву можна подавати як самостійну закуску, так і в якості гарніру до м'яса, птиці або риби. Навіть до соковитих котлет буде дуже смачно.