Орхідея більше не занедужає, якщо ви використаєте пару крапель цього засобу

Читать на русском
Автор
24940
У догляді за орхідей використовуйте олію чайного дерева
У догляді за орхідей використовуйте олію чайного дерева. Фото Freepik

Він запобіжить і видалить грибок

Орхідея – вишукана домашня квітка, яка потребує особливої уваги та періодичного поживного догляду. Іноді рослина піддається хворобам, однією з яких є поява білої плісняви на її корінні. Однак існує природний засіб, здатний розв'язати цю проблему.

Грибкова інфекція може виникнути на корінні або пелюстках орхідей, пише express. Необхідно негайно позбутися білої плісняви, інакше існує ризик загибелі рослини.

Який засіб вилікує орхідею від грибка

Олія чайного дерева — це природний засіб, який має антибактеріальні властивості, що ефективно борються з пліснявою на рослинах. Потрібно обробляти орхідею олією чайного дерева у разі легкої кореневої інфекції.

Для цього слід витягти квітку з горщика, очистити коріння від ґрунту та відрізати заражені стебла. Після цього помістіть орхідею у воду, краще дистильовану, до рівня коріння і додайте 4-5 крапель олії чайного дерева. Залиште рослину в такому стані на пару годин, потім пересадіть у новий ґрунт.

Рекомендується продовжити обробку квітки олією чайного дерева, поки біла пліснява повністю не зникне, виконуючи процедуру 1-2 рази на день. Крім того, ефірну олію можна використовувати у догляді за орхідеями раз на тиждень. Це допомагає запобігти розвитку грибків та відлякує шкідників.

Раніше ми писали, що додати у воду до троянд, щоб вони довше залишалися свіжими. Ви будете здивовані користю деяких підручних засобів.