Як знайти "мертві зони" Wi-Fi у кімнаті: допоможе всього один додаток

Читать на русском
Автор
21454
У "мертвій зоні" інтернет поганий, або його зовсім немає
У "мертвій зоні" інтернет поганий, або його зовсім немає. Фото Freepik

Такі програми доступні для iPhone та Android

Вибір розташування роутера Wi-Fi у вашому домі може суттєво вплинути на швидкість інтернету. У деяких місцях, відомих як "мертві зони", сигнал може бути зовсім недоступним, проте виявити їх досить легко.

Для виявлення таких "мертвих зон" у домашній Wi-Fi мережі ви можете скористатися корисними додатками. Про це пише The Sun.

Якщо ви зіткнулися з проблемами в домашній бездротовій мережі, переміщення роутера може допомогти. Коли пристрій знаходиться в місці, поганому для передачі сигналу, це може негативно позначитися на швидкості інтернету. І тут не йдеться про ваш тарифний план.

Термін "мертва зона" використовується експертами для позначення ділянок, де немає сигналу Wi-Fi. Для виявлення таких зон можна скористатися спеціальним додатком, доступним як для пристроїв на базі iOS, так і для Android, а також для ПК.

Можна завантажити програму з Google Play Store або Apple App Store, щоб отримати перевірений та законний продукт. Наприклад, в App Store є програма Wi-Fi Deadspot, яка, як запевняє розробник, допоможе вам знайти "мертві зони" в приміщеннях з низькою швидкістю Wi-Fi. Іншим варіантом є програма NetSpot, яку можна завантажити на ноутбук для виявлення проблемних місць у вашій домашній мережі.

Раніше ми писали, як покращити сигнал Wi-Fi в домі. Зробіть із роутером одну просту річ.