Від чого прибрати якомога далі Wi-Fi-роутер, щоб він знову "літав"

Читать на русском
Автор
1587
Роутер повинен стояти у правильному місці
Роутер повинен стояти у правильному місці. Фото Freepik

Найбільше маршрутизатор не "переносить" металу

На швидкість інтернет-з’єднання в домі впливає безліч факторів, у тому числі й розташування роутера Wi-Fi. Дуже важливо вибрати правильне місце для встановлення роутера, оскільки навіть наявність вікон та жалюзі може суттєво погіршити якість сигналу.

Для покращення Wi-Fi-підключення варто перемістити роутер якомога далі від вікон та жалюзі, пише видання The Sun. Особливо жалюзі, популярні аксесуари для вікон, можуть негативно впливати на передачу інтернет-сигналу в оселі. У разі необхідності посилення сигналу Wi-Fi бажано використовувати тканинні або паперові жалюзі.

Слід пам’ятати, що будь-які металеві елементи можуть погіршити швидкість з’єднання, тому роутер краще розташовувати якнайдалі від металоконструкцій, вибираючи центральне і добре освітлене місце.

На додаток, навіть за відсутності металевих жалюзів рекомендується тримати роутер якомога далі від вікон, оскільки деякі склопакети можуть містити металеві компоненти, що ускладнює прохідність сигналу. Ідеальним варіантом для розміщення Wi-Fi-роутера є відкритий простір, піднятий над підлогою, без інших пристроїв, що випускають сигнал.

Раніше ми писали, що зробити з роутером, якщо швидкість інтернету дуже низька. Усього одна дія.