Інтернет "літатиме", якщо періодично робити з роутером одну просту річ

Читать на русском
Автор
172212
Не бійтеся перезапускати роутер
Не бійтеся перезапускати роутер. Фото Pexels

Ваш пристрій також потребує відпочинку

Часто користувачі висловлюють невдоволення повільною швидкістю Wi-Fi, але багато хто упускає з уваги важливе правило, пов’язане з перезавантаженням домашнього роутера.

Для того, щоб забезпечити покращену роботу маршрутизатора, рекомендується періодично перезавантажувати Wi-Fi-роутер. Це проста, але необхідна дія, зазначають фахівці видання highspeedinternet.

Навіщо і коли перезавантажувати роутер

Якщо ваш Wi-Fi повільний, то причиною може бути маршрутизатор. Один зі способів розв'язання проблеми полягає в періодичному перезапуску пристрою для покращення швидкості з’єднання.

Експерти рекомендують проводити перезапуск маршрутизатора кожні кілька місяців. Просто натискайте кнопку відключення вашого обладнання хоча б раз на два-три місяці. Вимкніть роутер, від’єднайте його від джерела живлення, зачекайте від 30 секунд до хвилини, перш ніж знову увімкнути Wi-Fi-маршрутизатор.

При перезавантаженні ви тимчасово не зможете користуватися домашнім інтернетом. Врахуйте це, коли вирішите перезапустити роутер Wi-Fi.

Раніше "Телеграф" розповідав, що Wi-Fi-роутер рекомендується розташовувати високо і в центрі дому, далеко від електричних предметів. Деякі місця не підходять для маршрутизатора, через це сигнал буде жахливим.