Інтернет зі швидкістю світла: як покращити сигнал Wi-Fi-роутера

Читать на русском
Автор
20797
Домашній роутер працюватиме ще швидше
Домашній роутер працюватиме ще швидше. Фото visualhunt.com

Існує три правила, яких потрібно дотримуватись кожному користувачеві

Швидкість інтернет-з’єднання не залежить лише від розташування Wi-Fi-роутера в домі. Користувачам варто враховувати інші фактори, щоб уникнути уповільнення з’єднання.

Пропонуємо поради, які можуть допомогти прискорити роботу Wi-Fi. Як пише видання The Sun, є три фактори, які можуть знизити швидкість вашого інтернету.

Як прискорити сигнал Wi-Fi-роутера

  1. Розташовуйте роутер так, щоб він був якомога далі від великих перешкод. Уникайте розміщення його поруч із меблями та металевими об’єктами, оскільки вони можуть перешкодити сигналу. Також пристрої, що випускають радіосигнали, такі як радіоняні, Bluetooth-колонки та мікрохвильові печі можуть знизити швидкість Wi-Fi. Рекомендується вибирати для роутера високе, освітлене та центральне місце у домі.
  2. Перевірте параметри швидкості свого провайдера. Переконайтеся, що ви оплачуєте необхідну швидкість, які пропонують різні тарифи. Також регулярно оновлюйте програмне забезпечення (ПЗ).
  3. Уникайте підключення занадто великої кількості пристроїв. Одночасне використання кількох гаджетів, передачі потоків даних, ігри та відеоконференції можуть перевантажити Wi-Fi-роутер, що призведе до уповільнення швидкості.

Раніше ми писали, що зробити з роутером, якщо швидкість інтернету дуже низька. Усього одна дія.