Просто змішайте кефір та манку: подруги неодмінно попросять рецепт смакоти

Читать на русском
Автор
77958
Манник виходить розсипчастим і в міру солодким
Манник виходить розсипчастим і в міру солодким. Фото filizhankakavu.com

Така випічка чудово пасуватиме до сімейного чаювання

Якщо вдома замало продуктів для повноцінного пирога або до вас неочікувано завітали гості, можна приготувати не лише смачне печиво з банки старого варення. Але й також звернути увагу на бюджетну випічку із кефіру та манки.

Окрім того, що ці продукти зазвичай є вдома у кожного, смакота готується за лічені хвилини та не потребує особливих зусиль. А рецептом з нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".

Як приготувати манник

Інгредієнти (на форму 20х20 см):

  • яйця – 2 шт.;
  • сіль – 1 / 3 ч. л.;
  • цукор – 200 г;
  • манна крупа – 200 г;
  • кефір – 200 мл;
  • олія – 1 / 2 скл. (100 мл);
  • розпушувач – 10 г;
  • заморожені ягоди

Спосіб приготування:

  1. Яйця збити з цукром, додати кефір, перемішати до утворення пишної маси.
  2. Додати манну крупу, перемішати.
  3. Додати в тісто розпушувач та сіль, перемішати, залишити тісто на 15 хвилин настоятися.
  4. Форму для випічки змастити вершковим маслом, викласти туди тісто, розрівняти.
  5. Зверху викласти заморожені ягоди.
  6. Випікати манник у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.

Раніше ми публікували рецепт смачного бюджетного пирога без яєць. Він виходить такий же легкий та розсипчастий, як і здобна випічка.