І на хліб, і до святкового столу: рецепт запеченого сала

Читать на русском
Автор
Це сало стане чудовою закускою  (зображення створено за допомогою ШІ)
Це сало стане чудовою закускою (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Цей рецепт стане паличкою-виручалочкою для кожної господині.

Запечене сало – це не просто смачна, але й ситна страва, яка стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу, а тим паче до Великодня. Його аромат, що наповнює весь дім, створює затишну атмосферу та дарує відчуття свята. Також, пропонуємо вам рецепт розкішної страви з дешевої рульки.

Сьогодні ми поділимось з вами рецептом запеченого сала на Великдень, який допоможе вам приготувати цю страву по-особливому смачно та ароматно.

Класичне сало в духовці

Інгредієнти:

  • 1 кг сала з прошарком м'яса
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 столова ложка солі
  • 1 чайна ложка чорного перцю горошком
  • 1 лавровий лист
  • 2 гілочки розмарину (за бажанням)

Приготування:

  1. Сало ретельно вимийте, обсушіть і натріть сіллю з усіх боків.
  2. Часник подрібніть ножем або пропустіть через прес.
  3. У сало зробіть невеликі надрізи ножем і вставте в них шматочки часнику.
  4. Додайте до сала лавровий лист і розмарин.
  5. Викладіть сало на деко, застелене пергаментним папером.
  6. Випікайте сало в розігрітій до 180°C духовці протягом 1-1,5 години, залежно від товщини шматка.
  7. Готове сало трохи охолодіть, наріжте скибочками та подавайте до столу.

Також ми ділились чудовим рецептом святкового салату. Також, пропонуємо вам рецепт сала з часником.