Все змішали - і в духовку: смачний бюджетний пиріг без яєць

Читать на русском
Автор
41257
Пиріг виходить такий же легкий та розсипчастий, як і здобна випічка
Пиріг виходить такий же легкий та розсипчастий, як і здобна випічка. Фото filizhankakavu.com

Яскравий, швидкий та надзвичайно смачний пиріг

Чи не кожна господиня любить та додає до закладок рецепти, де не треба довго стояти за плитою. Особливо цінними є ті рецепти, коли просто потрібно змішати інгредієнти між собою та поставити їх готуватися.

Однією із таких страв є шоколадний пиріг або ж домашній пиріг з апельсиновим соком "Сонечко". Рецептом з нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".

Як приготувати пиріг з апельсиновим соком

Інгредієнти:

Тісто

  • апельсин – 3 шт. (сік апельсина – 250 мл);
  • цедра апельсина – 1 ч. л.;
  • цедра лимона – 1/2 ч. л.;
  • цукор – 150 г;
  • олія – 80 мл;
  • сіль – 1/3 ч. л.;
  • борошно – 250 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;

Глазур

  • цукрова пудра – 4-5 ст. л.;
  • сік лимона – 1-2 ст. л.;

Спосіб приготування:

  1. З апельсина зняти цедру не зачіпаючи білий м'якуш, вичавити 250 мл соку.
  2. З лимона зняти цедру.
  3. Сік вилити в миску, додати цукор, цедру апельсина та лимона, олію, сіль та перемішати.
  4. Додати просіяне борошно та розпушувач, перемішати.
  5. Тісто вилити у форму, запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.
  6. Приготувати глазур, змішавши у мисці цукрову пудру та сік лимона, полити нею пиріг.

А якщо ви любите смачні пироги, рекомендуємо також приготувати "Шарлотку" за 15 хвилин за рецептом "Телеграфа". Випічка виходить ароматною, вологою та пишною.