Чудова альтернатива "Шарлотці": яблучний пиріг з м’яким безе

Читать на русском
Автор
1957
Ароматний яблучний пиріг з пишною шапкою з безе
Ароматний яблучний пиріг з пишною шапкою з безе. Фото youtube.com

Випічка до буденного та святкового столу

Якщо врожай яблук цього року видався відмінним і ви вже встигли наїстися цих фруктів, приготували "Шарлотку" та напилися яблучного компоту, рекомендуємо звернути увагу на рецепт ще одного смачного пирога. Готується він просто, а виходить дуже ніжним та ароматним.

Таку випічку можна приготувати до домашнього чаювання та не соромно поставити на святковий стіл, адже виходить вона досить ефектною. А рецептом з нами поділилися на Facebook-сторінці "Чуточка".

Як приготувати яблучний пиріг з м’яким безе

Інгредієнти:

Тісто

  • борошно — 2 ст.;
  • маргарин — 200 г;
  • розпушувач — 0,5 ч. л.;
  • жовток — 3 шт.;
  • цукор — 3/4 ст.

Начинка

  • яблука — 2-3 шт.;

Безе

  • білки — 3 шт.;
  • цукрова пудра — 3/4 ст.

Спосіб приготування:

  1. Маргарин порізати на маленькі шматочки, додати борошно, розпушувач, цукор і жовтки, перемішати.
  2. Тісто розподілити по змащеній олією формі – краще взяти роз’ємну форму.
  3. Яблука натерти на тертці та викласти на тісто.
  4. Запекти в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 10-15 хвилин.
  5. Тим часом приготувати безе, збиваючи холодні білки міксером та поступово додаючи цукрову пудру. Робити це потрібно близько 10 хвилин до гострих піків.
  6. Форму дістати з духовки та лопаткою викласти безе, розрівняти.
  7. Повернути назад у духовку ще на кілька хвилин, поки безе не підрум’яниться і не стане золотистого кольору.
  8. Духовку вимкнути, залишити пиріг охолонути на кілька хвилин, після чого можна подавати до столу.

А якщо ви любите випічку з яблуками, рекомендуємо також приготувати пиріг з яблуками за рецептом "Телеграфа". Ця випічка вам точно сподобається.