Багато хто так робить: дві речі, які швидко "вбивають" батарею телефону

Читать на русском
Автор
10182
Поповнювати заряд потрібно правильно
Поповнювати заряд потрібно правильно. Фото https://itechua.com

Деякі звички прискорюють деградацію акумулятора смартфона

При дбайливому ставленні до телефону він може прослужити 2-3 роки. Але якщо його використовувати "на всю" і сильно навантажувати, то він почне виснути, а дві згубні звички можуть взагалі "вбити батарею" за місяці.

Це поширені помилки, які прискорюють деградацію акумулятора. Дві речі, які суттєво скорочують термін експлуатації батареї та смартфона, дізнався "Телеграф".

Насамперед це зарядка неоригінальними пристроями. Найчастіше це дешеві китайські шнури та блоки, які мають невідповідні показники напруги та струму. Багато хто намагається заощадити та купити більш бюджетний варіант, адже оригінальні зарядки дорогі. Але в результаті така економія коштує набагато дорожче, адже термін служби телефону скорочується.

Друга річ, яка також ефективно вбиває батарею, це повна розрядка. Якщо так робити на регулярній основі, акумулятор швидко деградує. Першими ознаками цього буде швидке падіння заряду, навіть коли смартфоном часто не користуються.

Зазначимо, що є і зворотна шкідлива звичка – заряджати смартфон до 100%. Це також негативно впливає на батарею. Але ще гірше – нічна зарядка телефону. Вона виснажує акумулятор. Краще заряджати гаджет короткими циклами вдень. Наприклад, кілька разів по 15-20 хвилин.

Раніше "Телеграф" писав про те, чому не можна заряджати смартфон на холоді. Батарея не "схвалить" такий процес з однієї простої причини.