Більшість кулінарів роблять цю помилку: назвали правильний момент для додавання спецій

Читать на русском
Автор
944
Дуже важливий момент додавання приправ до страви
Дуже важливий момент додавання приправ до страви. Фото Picasa

Перевірте, чи не робите ви помилку

Ми розповідали, як покращити смак овочевої засмажки. Тепер ділимось порадами, які допоможуть визначити, коли та як правильно додавати спеції у страву, щоб максимально розкрити їхній смак.

Спеції надають стравам особливого смаку та аромату. Але їх властивості можна легко зіпсувати, якщо вибрати неправильний момент для закладки. Детально про те, як та коли додавати спеції, розповіли на порталі Ukr.Media.

Під час приготування частина корисних речовин у спеціях може втрачатися. Це відбувається внаслідок термічної обробки, особливо якщо спеції додають на початку приготування і вони тривалий час піддаються впливу високих температур.

Коли краще додавати спеції

Експерти радять додавати спеції в кінці приготування, коли температура вже знижена. Це допоможе зберегти більшу частину корисних речовин.

Також, щоб зберегти якомога більше корисних речовин у спеціях, можна прогріти спеції на сухій сковороді перед додаванням в страву. Ще одне рішення, яке підходить для деяких страв — додавати спеції в маринад, який потім буде використовуватися для приготування.

Таким чином, можна отримати максимальну користь від спецій, не жертвуючи смаком страви. Також ми розповідали, скільки додати цибулі, щоб котлети були досконалими. Від цієї пропорції залежить збалансованість їх смаку та ступінь соковитості фаршу.