Основа кожної другої страви: як зробити класичну засмажку "цибуля+морква" вдвічі смачнішою

Читать на русском
Автор
22124
Секрет — у додаванні дрібки цукру
Секрет — у додаванні дрібки цукру. Фото prostoway

Зробити її ще смачнішою дуже просто

Засмажка з моркви та цибулі — основа будь-якої страви, будь-то ароматний борщ чи підлива до соковитих котлет. Розповідаємо, як можна підняти смак цього компоненту на інший рівень, від чого смак фінальної страви лише виграє.

Щоб засмажка була ароматніша, потрібно знати всього кілька кулінарних хитрощів. Про них розповідаємо разом із ProstoWay.

Перше правило: спочатку обсмажуйте цибулю, а потім моркву.

Цибуля має більш ніжний смак, ніж морква, і вона повинна повністю підрум'янитися, перш ніж додати моркву. Якщо обсмажувати овочі одночасно, сік моркви не дозволить цибулі стати золотистою.

Друге правило: додайте в засмажку дрібку цукру.

Цукор додасть засмажці приємний аромат і золотистий колір. Він також допоможе цибулі і моркви не пригоріти.

Третє правило: не забудьте про часник і перець.

Часник додасть засмажці яскравого смаку та аромату. Чорний перець зробить її більш пікантною.

Також дуже важливо не перетримати засмажку на вогні. Морква повинна повністю розм'якшитися, але не перетворитися на кашу. Тому не обсмажуйте її більше 5-7 хвилин. Також ми розповідали, як правильно заморожувати рибу, щоб зберегти смак.