Чи можна грітися кондиціонером взимку: багато хто робить помилку

Читать на русском
Автор
2438
Кондиціонер врятує не лише влітку
Кондиціонер врятує не лише влітку. Фото Pexels

Використовувати кондиціонер узимку можна лише за певних умов

У холодну пору року у житлових приміщеннях не завжди підтримується комфортна температура. Щоб зігрітись, деякі мешканці користуються не обігрівачем, а кондиціонером на режимі обігріву. Але водночас існує думка, що робота в мінусову температуру негативно впливає на техніку і кондиціонер може зламатися і краще зігрітися альтернативними способами.

Насправді ж включати кондиціонер взимку для обігріву можна. Але у такому разі слід уважно стежити за температурою повітря за вікном, повідомляє Vikna.

Коли можна вмикати кондиціонер на обігрів

Старі моделі кондиціонерів були призначені виключно для охолодження повітря влітку. Але спліт-системи розраховані те що, що з допомогою можна повітря і зігріти. Головне — дотримуватись рекомендацій інструкції.

Вмикати кондиціонер на обігрів взимку можна, якщо температура опустилася не нижче -5 градусів. Власникам інверторних кондиціонерів можна використовувати техніку для обігріву та при температурі -15 градусів. Тому перш ніж вмикати кондиціонер у морозну погоду, спочатку потрібно ознайомитися з інструкцією.

Все ж таки використовувати кондиціонер як основне джерело опалення не варто. Це може призвести до його поламки. Він найкраще підходить, якщо потрібно ненадовго підтримати комфортну температуру в приміщенні.

Раніше "Телеграф" розповідав, як використовувати вентилятор для опалення квартири. Він допоможе швидше "розігнати" тепло.