Не запіканка: поставте на новорічний стіл таку картоплю — і гості з’їдять її разом із мискою

Читать на русском
Автор
39482
Цей гарнір вважають одним із найвишуканіших
Цей гарнір вважають одним із найвишуканіших. Фото Вікна-новини

Страва фантастично смачна та ніжна

Ми ділились рецептом дуже смачної смаженої картоплі. Тепер розповідаємо, як приготувати гратен з картоплею та сиром.

Замість того, щоб подавати на свята звичайне картопляне пюре, пропонуємо приготувати зовсім не складний, але дуже вишуканий і смачний картопляний гратен. Традиційно до картоплі додають вершки та молоко, а зі спецій — часник та мускатний горіх.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг
  • Молоко – 200 мл
  • Вершки 30% – 200 мл
  • Вершкове масло – 50 г
  • Борошно пшеничне – 30 г
  • Сир — до смаку
  • Часник – 1 зубчик
  • Мускатний горіх – дрібка
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, нарізаємо її тонкими скибочками. Промиваємо її у холодній воді, тоді, коли рідина стече, знову перекладаємо у велику посудину, підсолюємо та заливаємо окропом.
  2. Накриваємо картоплю кришкою та залишаємо постояти на 10-15 хвилин. Паралельно готуємо соус бешамель. Для цього на сковороді розтоплюємо вершкове масло. Готуємо на слабкому вогні, поступово додаючи борошно.
  3. Надалі додаємо молоко тонкою цівкою. Весь час вливання перемішуємо вінчиком, щоб уникнути утворення грудочок. Розмішуємо до однорідної чіткої маси.
  4. Так само, постійно розмішуючи, вливаємо вершки. Коли соус однорідний, додаємо розчавлений часник та мускатний горіх. Перемішуємо.
  5. Нарізану картоплю викладаємо у форму для запікання в два шари, розміщуючи шматочки "черепицею". Кожен шар посипаємо сиром і поливаємо соусом бешамель.
  6. Запікаємо гратен в духовці протягом 50 хвилин при температурі 170 градусів. На виході ми повинні отримати золотисту скоринку.

Цей гарнір виходить дуже ніжним, ароматним, та пасує до будь-якого м’яса. Спробуйте приготувати до нього рулет з індички — це буде неймовірно смачно.