М’ясо й поряд не стояло: готуємо рибу по-французськи

Читать на русском
Автор
1144
Така запіканка стане вашою улюбленою стравою
Така запіканка стане вашою улюбленою стравою. Фото cesmak.info

Відмінна заміна традиційного м’яса по-французьки

Одним із улюблених варіантів для ситної вечері є м’ясо по-французьки. А якщо приготувати по-французьки рибу?

Ця пікантна рибна запіканка з картоплею, овочево-вершковим соусом та сиром за рецептом Smachnonews відмінно підійде для вечері. Аромату такої страви позаздрять навіть сусіди, а смак не залишить нікого байдужим.

Як приготувати рибу по-французьки

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 150 г твердого сиру;
  • 80 г олії;
  • 1,5 кг картоплі;
  • 800 г філе білої риби;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 2 ст. л. майонезу 67%;
  • 4 зубчики часнику;
  • 0,5 чайної ложки перцю;
  • 0,5 ч. л. паприки;
  • 200 г цибулі;
  • 100 г моркви;
  • 2 ст. л. олії;
  • 2 лаврові листи;
  • сіль до свого смаку;
  • 1 ч. л. орегано;
  • 200 мл вершків 10%;
  • 30 г зелені.

Спосіб приготування:

  1. Філе риби нарізаємо, обвалюємо в борошні та обсмажуємо на сковороді з олією з двох сторін до рум’яної скоринки.
  2. Майонез змішуємо з пропущеними через прес 2 зубчиками часнику, перцем та паприкою, змащуємо підготовлені шматочки риби.
  3. Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо, відправляємо в розігріту сковороду з олією. Додаємо терту на великій тертці моркву та смажимо протягом 3-5 хвилин.
  4. Через зазначений час додаємо подрібнені 2 зубчики часнику, що залишилися, дрібно нашатковану зелень, вершки, сіль, перець, спеції. Все перемішуємо та тушкуємо на маленькому вогні 5 хвилин.
  5. Картоплю чистимо, нарізаємо кружальцями шириною 5 міліметрів і варимо в окропі 3 хвилини.
  6. Сир натираємо на грубій тертці.
  7. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, рівномірно розкладаємо картоплю, виливаємо половину соусу та рівняємо. Зверху викладаємо рибу, заливаємо соусом, що залишився і посипаємо тертим сиром.
  8. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. За 20 хвилин до кінця приготування накриваємо запіканку фольгою, щоб сирна скоринка не підгоріла.

Подаємо рибу по-французьки з улюбленим салатом. Вечеря вийде незабутньою.