Перетворюємо банальний гарнір на кулінарний шедевр: готуємо ідеальне картопляне пюре

Читать на русском
Автор
10919
Таким картопляним пюре люблять поласувати в Німеччині Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:47
Таким картопляним пюре люблять поласувати в Німеччині. Фото shuba.life

Ви не підозрювали, що звичайне пюре може бути таким смачним

Картопляне пюре — це не просто гарнір, це універсальна добавка до різних м’ясних та рибних страв. Нам здається, що про його приготування ми знаємо все. Однак є різні оригінальні способи приготування, які допоможуть урізноманітнити твій раціон і здивувати гостей та домочадців.

Разом із "Важно знать" розповімо про особливий рецепт картопляного пюре — саме так готують його в Німеччині. Щоб приготувати це незвичайне пюре, вам не знадобляться надприродні інгредієнти. Справа тут у самому способі приготування. Спробуємо?

Як приготувати картопляне пюре по-німецьки

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 50 г вершкового масла;
  • 30 г соняшникової олії;
  • 2 лаврові листи;
  • 5 горошин чорного запашного перцю;
  • спеції для картоплі до смаку;
  • сіль до свого смаку;
  • 500 мл води.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю миємо, чистимо і нарізаємо на кубики середнього розміру.
  2. У велику каструлю кладемо вершкове масло та соняшникову олію, нагріваємо та відправляємо нарізану картоплю. Посипаємо її ароматними спеціями, сіллю, перцем та лавровими листами. Обсмажуємо картоплю до золотистої скоринки.
  3. Коли картопля підрум’яниться, додаємо в каструлю воду, накриваємо кришкою і варимо до готовності.
  4. З готової картоплі зливаємо воду та пюруємо, регулюючи густоту картопляним бульйоном.

Подаємо картопляне пюре по-німецьки з фантастичними котлетами за рецептом "Телеграфа". Це надзвичайно смачно.