Перетворюємо банальний гарнір на кулінарний шедевр: готуємо ідеальне картопляне пюре
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 10919
Ви не підозрювали, що звичайне пюре може бути таким смачним
Картопляне пюре — це не просто гарнір, це універсальна добавка до різних м’ясних та рибних страв. Нам здається, що про його приготування ми знаємо все. Однак є різні оригінальні способи приготування, які допоможуть урізноманітнити твій раціон і здивувати гостей та домочадців.
Разом із "Важно знать" розповімо про особливий рецепт картопляного пюре — саме так готують його в Німеччині. Щоб приготувати це незвичайне пюре, вам не знадобляться надприродні інгредієнти. Справа тут у самому способі приготування. Спробуємо?
Як приготувати картопляне пюре по-німецьки
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 50 г вершкового масла;
- 30 г соняшникової олії;
- 2 лаврові листи;
- 5 горошин чорного запашного перцю;
- спеції для картоплі до смаку;
- сіль до свого смаку;
- 500 мл води.
Спосіб приготування:
- Картоплю миємо, чистимо і нарізаємо на кубики середнього розміру.
- У велику каструлю кладемо вершкове масло та соняшникову олію, нагріваємо та відправляємо нарізану картоплю. Посипаємо її ароматними спеціями, сіллю, перцем та лавровими листами. Обсмажуємо картоплю до золотистої скоринки.
- Коли картопля підрум’яниться, додаємо в каструлю воду, накриваємо кришкою і варимо до готовності.
- З готової картоплі зливаємо воду та пюруємо, регулюючи густоту картопляним бульйоном.
Подаємо картопляне пюре по-німецьки з фантастичними котлетами за рецептом "Телеграфа". Це надзвичайно смачно.