Як приготувати смачне картопляне пюре: поради господинь

Читать на русском
Автор
2422
Під час приготування картопляного пюре треба знати деякі секрети (зображення створено за допомогою ШІ)
Під час приготування картопляного пюре треба знати деякі секрети (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як зробити смачне картопляне пюре

Картопляне пюре — це універсальна страва, яка може бути як самостійним блюдом, так і гарніром до м'яса, риби або птиці. Воно смачне, ситне і корисне.

Але щоб приготувати справді смачне картопляне пюре, потрібно знати кілька секретів. Ось кілька порад, які допоможуть вам приготувати ідеальне картопляне пюре:

  • Вибирайте правильну картоплю. Для пюре найкраще підходить картопля з вмістом крохмалю не менше 15%. Така картопля буде добре розварюватися і утворювати ніжне і повітряне пюре.
  • Не переварюйте картоплю. Якщо картопля перевариться, пюре буде липким і щільним.
  • Додайте в пюре трохи молока або вершків. Молоко або вершки додадуть пюре ніжності і вершкового смаку.
  • Не забувайте про сіль і перець. Сіль і перець додадуть пюре пікантності.

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 100 мл молока або вершків
  • 100 г вершкового масла
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки перцю

Приготування:

  1. Картоплю очистити, помити і нарізати кубиками.
  2. Помістити картоплю в каструлю, залити водою і довести до кипіння.
  3. Варити картоплю на середньому вогні до готовності, приблизно 20 хвилин.
  4. Злити воду з картоплі і розім'яти її до однорідної маси.
  5. Додати в пюре молоко або вершки, вершкове масло, сіль і перець.
  6. Ретельно перемішати пюре до однорідності.

Для більш ситної страви в пюре можна додати трохи натертого твердого сиру.

Слідуючи цим порадам, ви зможете приготувати ніжне та повітряне картопляне пюре. Також картоплю можна варити взагалі не у воді. Ми розповідали про такий метод приготування.