Нереально швидка та смачна сирна паска без дріжджів: крута альтернатива для тих, хто не любить дріжджове тісто

Читать на русском
Автор
Знахідка для тих, хто не любить дріжджове тісто
Знахідка для тих, хто не любить дріжджове тісто. Фото shuba.life

Ніжна та ароматна бездріжджова паска з сиром

Класична українська паска готується на дріжджах. Однак, якщо ви з якихось причин не вживаєте такого тіста, — не біда. Ділимось рецептом смачної сирної паски. Він також стане справжньою знахідкою для тих, хто не хоче або немає часу возитися з дріжджовим тістом.

Завдяки простоті приготування та неймовірному смаку, ця паска стане окрасою вашого святкового столу. Рецептом поділились на порталі cookpad.

Інгредієнти:

  • 250 г кисломолочного сиру
  • 3 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 250 г цукру
  • 1 ст. л. сметани
  • 1 ст. л. згущеного молока
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 250 г борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 0,5 ч. л. солі
  • 100 г родзинок
  • сік половини апельсина

Спосіб приготування:

  1. Родзинки замочіть в апельсиновому соку. Вершкове масло розтопіть. Просійте борошно з розпушувачем.
  2. У глибокій мисці збийте міксером сир, сіль, яйця та цукор. Поступово додайте розтоплене вершкове масло, сметану та згущене молоко, ретельно збиваючи.
  3. Всипте просіяне борошно з розпушувачем і замісіть тісто. Додайте родзинки, відціджені від апельсинового соку, і ще раз добре перемішайте.
  4. Розподіліть тісто по формах для пасок, заповнивши їх на половину. Випікайте паски протягом 50 хвилин в розігрітій до 160°C духовці. Перевірте готовність дерев'яною шпажкою.

Готові паски охолодіть і за бажанням прикрасьте глазур'ю або розтопленим шоколадом. Ми ділились кількома особливо вдалими рецептами глазурі: